Dommerens nye klæder

Dommerne i landets byretter skal fremover bære kapper, men det er unødvendigt, mener retspræsidenten i Aalborg

Christian Lundblad er godt tilfreds med kappens udseende, men han mener ikke, at det var nødvendigt for Folketinget at lovgive på området. Foto: Daniel Bygballe <i>Foto: Daniel Bygballe</i>

Christian Lundblad er godt tilfreds med kappens udseende, men han mener ikke, at det var nødvendigt for Folketinget at lovgive på området. Foto: Daniel Bygballe Foto: Daniel Bygballe

AALBORG:Onsdag var den første dag, hvor dommerne i landets 24 byretter skulle iføre sig kapper. Den nye praksis er et resultat af en lov, som Folketinget vedtog tilbage i 2009, og byretterne følger dermed eksemplet fra landsretten og højesteret, hvor dommerne allerede bærer kapper.

Retspræsidenten ved Retten i Aalborg, Christian Lundblad, er blot én af mange, der har været nødsaget til at skifte jakken ud med en ny mørkeblå kappe.

- Jeg synes, at kappen er meget pæn. De har gjort et godt arbejde for at finde en pæn kappe til os, men om det var nødvendigt, at Folketinget besluttede, at vi skulle have kappe på, det synes jeg måske ikke, siger Christian Lundblad.

Ingen tidligere kritik

Kappen skal være garant for dommernes neutralitet udadtil, og selvom det måske kan have sine fordele, at alle dommere er klædt på samme måde, så kan kappernes også opfattes som løsningen på et ikke-eksisterende problem.

- Jeg er ret overbevist om, at domstolene godt selv kunne have fundet ud af, hvilket tøj, vi skulle have på. Det har ikke tidligere givet anledning til kritik, siger Christian Lundblad.

Retspræsidenten vurderer ikke, at den nye påklædning vil få en reel betydning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk