Fodbold

Dommerkommentar udløser advarsel til Guardiola

City-manageren har fået en advarsel af Det Engelske Fodboldforbund for at udtale sig om dommer Anthony Taylor.

Josep Guardiola har stået i spidsen for Manchester City siden 2016 (arkivfoto).

Josep Guardiola har stået i spidsen for Manchester City siden 2016 (arkivfoto).

MANCHESTER:Det Engelske Fodboldforbund (FA) har tildelt Manchester City-manager Josep Guardiola en advarsel for at udtale sig om dommer Anthony Taylor før Citys kamp mod ærkerivalerne Manchester United tidligere på måneden.

Det skriver flere britiske medier.

I dagene op til kampen sagde spanieren, at han håbede, at Taylor, der var sat til at dømme kampen, ville tage "gode beslutninger for begge hold".

Advarslen til Guardiola kommer, fordi Premier League-managere ikke må udtale sig om dommere før en kamp - hverken positivt eller negativt.

Den 47-årige spanier slipper for at få en bøde for sine udtalelser, da det er første gang, han overtræder denne regel.

Udnævnelsen af Anthony Taylor som dommer i Manchester-derbyet fik en del opmærksomhed - primært fra fans af Manchester City - fordi Taylor kommer fra en lille by lidt syd for Manchester.

Det har tidligere udløst spekulationer om, at Taylor skulle have sympatier for Manchester United. Selv siger Taylor, at han holder med den lille klub Altrincham, der spiller i National League - det femtehøjeste niveau i det engelske ligasystem.

Det er ikke første gang, at udtalelser om Anthony Taylor udløser et rap over nallerne til en Premier League-manager.

I 2016 fik Manchester Uniteds José Mourinho en bøde på 50.000 pund af FA for ifølge forbundet at have "lagt ekstra pres" på dommeren forud for en kamp mellem United og Liverpool.

Kampen mellem Manchester City og Manchester United endte med en 3-1-sejr til Guardiolas tropper.

/ritzau/