Domstol afviser propaganda-sag mod Madonna

En russisk dommer frikender Madonna for at have brudt landets love ved at udtrykke støtte til homoseksuelle.

Domstol afviser propaganda-sag mod Madonna

Madonna har altid haft et talent for at skabe røre i andedammen - og slippe godt fra det.

Senest undgik sangerinden en bøde på 10,7 millioner dollar, da en russisk domstol torsdag valgte at afvise et søgsmål mod hende for forvrængende propaganda.

Ifølge Huffingtonpost.com bragte popstjernen åbenbart en del sind i kog, da hun udtrykte støtte til homoseksuelles rettigheder under en koncert i St. Petersborg tilbage i august.

Det har nemlig været ulovligt at promovere homoseksualitet overfor mindreårige, siden lokale politikere i St. Petersborg vedtog en ny lov i februar.

Derfor blev sangerinden slæbt i retten.

Sagsøgerne påstod, at hendes udtalelser har en negativ effekt på fødselsraten i Rusland og svækker landets evne til at forsvare sig selv ved at fratage dets fremtidige soldater.

- Hvilke personer vil børn ikke vokse op og blive, hvis de hører om lige rettigheder for lesbiske og seksuelle forhold mellem mænd, spørger en af sagsøgerne, Darya Devoda, torsdag i retten.

- Dødsraten er højere end fødselsraten i Vesten, hvor flere unge mænd er ved at blive kønsneutrale, tilføjer hun.

Sagsøgerne fremlagde Wikipedia-sider om den homoseksuelle kultur som bevis og påstod, at et rigtigt leksikon ikke indeholder artikler om homoseksualitet.

- Vi er ikke imod homoseksuelle, men vi er imod forvrængende propaganda overfor mindreårige, fortsætter Darya Devoda.

- Vi vil bare gerne have lov til at forsvare den traditionelle families værdier, som i øjeblikket er i stor krise i dette land. Madonna overtrådte vores love, og hun bør straffes for det, slår hun fast.

Madonna mødte ikke op til retssagen, og hendes agent Liz Rosenberg sagde torsdag, at stjernen ikke har nogle kommentar til sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.