Domstol: Østrigs præsidentvalg skal gå om

Resultatet af præsidentvalget er annulleret, siger lederen af forfatningsdomstolen i Wien, Gerhard Hölzinger.

Udland 1. juli 2016 12:15 - Opdateret 1. juli 2016 12:37
Østrigs forfatningsdomstol siger, at præsidentvalget den 22. maj, som det højreorienterede Frihedspartis kandidat tabte snævert, skal gå om, skriver Reuters.

- Resultatet af præsidentvalget i maj er annulleret, siger lederen af forfatningsdomstolen i Wien, Gerhard Hölzinger, ved et pressemøde.

Marginaler afgjorde præsidentvalget, hvor Norbert Hofer fra det indvandrerkritiske Frihedspartiet overraskende tabte. Når valget nu går om, får han en ny chance for at blive det første statsoverhoved fra den yderste højrefløj i Den Europæiske Union.

- Der er opdaget for mange tvivlstilfælde omkring optælling af stemmer til, at valget kan godkendes, siger iagttagere i Wien, efter at vidner under flere ugers høringer i forfatningsdomstolen har fortalt om adskillige uregelmæssigheder i blandt andet optælling af brevstemmer.

Hofer måtte 22. maj se sig slået med få tusinde stemmer af den tidligere leder af De Grønne Alexander Van der Bellen fra De Grønne. Han fik 50,3 procent af stemmerne og Hofer 49,7 procent.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...