Udland

Domstol udskyder sag mod kenyansk præsidentkandidat

International straffedomstol har besluttet at udskyde sagen mod den kenyanske præsidentkandidat Uhuru Kenyatta

Domstol udskyder sag mod kenyansk præsidentkandidat

Dommere ved Den Internationale Straffedomstol har besluttet at udskyde retssagen mod den kenyanske præsidentkandidat, Uhuru Kenyatta, til den 9. juli.

Kenyas nuværende vicepremierminister, Uhura Kenyatta, er tiltalt for forbrydelser mod menneskeheden, og sagen er udskudt for at give forsvarsadvokaterne mere tid til at forberede sig.

Anklagemyndigheden ikke har gjort indsigelser mod, at retssagen er blevet udskudt.

Det var advokaterne for Kenyatta og hans medtiltalte Francis Muthaura, der har anmodet om at få sagen udskudt under påskud af, at anklageren meget sent har fremsat nogle beviser, som forsvarene var nødt til at se nærmere på. Og det tager tid.

Det var meningen, at sagen skulle starte den 11. april, hvilket potentielt kunne falde sammen med valgkampagnerne for anden runde af det kenyanske præsidentvalg.

Optællingen af stemmer efter mandagens valg er endnu ikke tilendebragt, men foreløbig har Uhuru Kenyatta indtaget føringen med 53 procent af stemmerne, mens Raila Odinga tegner sig for 41 procent.

Torsdag sagde Raila Odingas vicepræsidentkandidat, at præsidentvalget i Kenya er præget af valgfusk. Han hævdede også, at optællingen af stemmer mangler integritet og derfor bør stoppes.

En påstand som formanden for den kenyanske valgkommission senere torsdag afviste blankt.

Man frygter, at anklagerne om fusk vil føre til voldelige optøjer i landet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.