Udland

Donald Trump lover at forene et splittet USA

USA må stå sammen, siger den kommende præsident til tilhængere i Ohio. Samtidig fordømmer han snæversynethed.

President-Elect Donald Trump And Vice President Elect Pence Hold Election Victory Rally In Ohio Foto: Scanpix/Ty Wright

President-Elect Donald Trump And Vice President Elect Pence Hold Election Victory Rally In Ohio Foto: Scanpix/Ty Wright

Under det første stop på sin såkaldte takketurné lover USA's kommende præsident, Donald Trump, at han vil forene et splittet USA.

Det siger han i sin tale til tusindvis af tilhængere på et stadion i byen Cincinnati i delstaten Ohio natten til fredag dansk tid.

- Vi er en meget splittet nation. Men vi kommer ikke til at være splittet særlig meget længere, siger Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi kommer til at finde fælles fodslag, og vi vil få arbejdet gjort ordentligt. Det er vi nødt til, tilføjer han.

- Vi fordømmer snæversynethed og fordomme i alle former og afviser udelukkelse og adskillelse, siger den kommende præsident, som overtager embedet fra Barack Obama 20. januar.

Samtidig lover Trump at forsøge at samarbejde med Demokraterne for at få løst den politiske hårdknude mellem Demokraterne og Republikanerne i Kongressen.

Cincinnati er første stop på Trumps sejrsturné, hvor han vil rejse rundt for at takke folk i delstater, som hjalp ham til at vinde præsidentvalget.

- Jeg elsker jer, Ohio, siger Trump.

I valgkampen truede den republikanske milliardær med at smække told på de amerikanske virksomheder, der flytter til Mexico eller Asien, hvor arbejdskraft og andre omkostninger er væsentligt billigere end i USA.

Det budskab bliver gentaget i Ohio.

- Køb amerikansk, ansæt amerikansk. Det skal være vores nye mantra, siger Trump til stor jubel fra de mange tusinde tilhængere.

Fra scenen i Cincinnati bekræfter han samtidig, at han vil udnævne den pensionerede general James Mattis til forsvarsminister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.