Udland

Donald Trump vil straffe kvinder for ulovlige aborter

Den republikanske præsidentkandidat i USA kan ikke svare på, hvad straffen skal være for en illegal abort.

GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns Near Green Bay, Wisconsin Foto: Scanpix/Scott Olson

GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns Near Green Bay, Wisconsin Foto: Scanpix/Scott Olson

Kvinder skal straffes, mener Donald Trump, hvis de får foretaget en ulovlig abort - forudsat at abort, som han ønsker det, forbydes i USA.

- Der skal være en form for straf, siger Trump i en tv-debat på MSNBC.

Trump, der er favorit til at vinde nomineringen og blive Det Republikanske Partis kandidat til præsidentvalget i november, kan ikke svare på, hvad straffen skal være.

- Det ved jeg ikke, siger Trump.

Hans melding har udløst en bølge af reaktioner fra hans eget parti og andre. Trump har efterfølgende tilsyneladende trukket lidt i land med en udtalelse til nyhedsbureauet Reuters.

- Sagen står ikke helt klart, og det skal være op til delstaterne at bestemme, siger Trump om spørgsmålet, hvorvidt abort skal være ulovligt.

Han har tidligere skiftet mening om det omstridte og i USA meget følsomme emne.

Rigmanden, der står uden politisk erfaring, er blevet kritiseret i republikanske kredse for ikke at være konservativ nok, hvad angår netop abort.

- Selvfølgelig skal kvinder ikke straffes, siger en anden kandidat, Ohio-guvernøren John Kasich.

Kasich er konsekvent modstander af abort.

- Donald Trump vil sikkert finde en måde at forklare, at han ikke har sagt dette. At han er blevet fejlciteret, eller noget andet, siger Kasich.

Begge de førende kandidater i Det Demokratiske Partis lejr, Hillary Clinton og Bernie Sanders, går ind for, at kvinder kan vælge abort.

- Lige da man troede, at det ikke kunne blive værre. Forfærdende og sigende, skriver Hillary Clinton på Twitter som reaktion på interviewet med Trump.

Donald Trump har tirsdag sagt, at han ikke vil støtte den republikaner, som bliver præsidentkandidat, hvis han selv skulle tabe kampen. Det er også en kovending i forhold til det, han har sagt tidligere i valgkampen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.