Donation til Autismecenter Nord-Bo

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Finn Pedersen, der er formand for LB Fonden, overrakte pengene til Autismecenter Nord-Bo. Privatfoto

Autismecenter Nord-Bo har fået 19.000 kroner fra LB Fonden til arbejdet med et nyt undervisningsforløb i Lego Mindstorms. Pengene skal bruges på nye EV3-robotter med tilhørende start- og tillægspakker, der kan bidrage til at udvikle unge med autismes interessere for programmering samt finmotorik og sociale kompetencer.

- Med Lego Mindstorms kan vi både træne grundlæggende it- og matematikfærdigheder, ligesom vi får mulighed for at arbejde med for eksempel samarbejde og sidemandslæring, hvor det især handler om at skabe en god relation og lytte til hinandens ideer, fortæller Thomas Moe, der er undervisningskoordinator.

Lego Mindstorms handler om at programmere en robot til at løse en opgave. Det kræver, at man gennemtænker og skaber en logisk rækkefølge for alle de delprocesser, der udgør grundlaget for robottens kørsel. Ifølge Thomas Moe er Lego Mindstorms derfor særligt godt til at motivere de unge med autisme, fordi de i forvejen interesserer sig for Lego og netop er meget visuelt stærke.

- Det, at Lego Mindstorms giver en visuel afprøvning af det arbejde, man har skabt, motiverer i høj grad vores målgruppe og træner både deres logiske tænkning og vedholdenhed i programmerings-processer, siger Thomas Moe.

Finn Pedersen, der er formand for LB Fonden, supplerer:

- Unge med autisme er en målgruppe, der typisk har det sværere med at vove sig ud på ukendt territorium. Med undervisningsforløbet i Lego Mindstorms får de imidlertid en mulighed for at afprøve programmeringsarbejdet i trygge rammer. Noget vi håber måske kan være med til at motivere dem til at forfølge dette spor i forhold til deres videre uddannelse og arbejde.

Autismecenter Nord-Bos arbejde med Lego Mindstorms er bl.a. inspireret af First Lego Leagues, hvor unge mellem 10-15 år dyster om at bygge og programmere robotter. På sigt drømmer undervisningskoordinator Thomas Moe om at kunne lave en tilsvarende konkurrence for unge med autisme.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst