Donation til Klarup og Nørresundby spejdere

Spejderne i Klarup og Nørresundby får i år penge fra mindefond
9. oktober 2016 11:02

Spejderne får igen i år penge fra mindefonden for læge Richard Raetzel - pengene fordeles efter fortjeneste og går i år til Klarup Gruppe og Nørresundby spejderne, som hver modtaget en donation på kr. 4.000.

Donationen til Klarup Gruppe er tildelt med følgende begrundelse: "Som anerkendelse for den indsats der udvises for fortsat at udvikle og udbrede kendskabet til spejderbevægelsen i lokalområdet i og omkring Klarup til gavn for børn og unge samt at denne indsats må føre til en vækst i gruppen på alle alderstrin".

Donationen til Nørresundby spejderne er tildelt med følgende begrundelse: " Som påskyndelse for det stærke og målbevidste spejderarbejde som på alle plan udføres i gruppen og som har resulteret i en medlemskreds på over 100 spejdere fordelt på alle alderstrin".

Fonden er oprettet til minde om læge Richardt Raetzel, der var første offer i Nordjylland for tyskernes clearingmord under Anden verdenskrig. Clearingmordet fandt sted den 7. oktober 1944. Lægen Raetzel, der dengang var divisionschef for Det Danske Spejderkorps i Nordjylland, blev lokket i baghold og dræbt ved nakkeskud på det sted i Aalborg, hvor modstandsfolk et par dage forinden havde likvideret en stikker. I anledning af clearingmordet oprettede spejdervennerne en mindefond lægen, og hvert år uddeles der på datoen for clearingmordet donationer til spejderne i Nordjylland. Mindefonden administreres af Sct. Georgs Gilderne i Aalborg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...