Dong-papirer kommer på bordet torsdag og fredag

Folketingets Finansudvalg kan torsdag og fredag se samtlige bud på aktierne i Dong, erfarer Ritzau.

Det bliver torsdag og fredag i denne uge, at Folketingets Finansudvalg langt om længe får mulighed for at se samtlige bud på aktierne i Dong, erfarer Ritzau.

Det glæder Pelle Dragsted, finansordfører for Enhedslisten, som har været stor modstander af salget til den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs.

- Nu ved jeg ikke, hvad vi får at se, men det, som jeg vil kigge særligt efter, er, om vi kan komme nærmere det centrale spørgsmål i denne sag.

- Altså om det var rigtigt, når Bjarne Corydon (tidligere finansminister for Socialdemokraterne, red.) sagde, at tilbuddet fra Goldman Sachs samlet set var det bedste.

- Det er også vigtigt at vide, hvornår Finansministeriet vidste, at investeringsselskabet under Goldman Sachs er placeret i et skattely.

- Jeg vil også gerne se på de alternative tilbud for at se, om det er rigtigt, som det har været fremme, at der lå et bud, som matchede fra danske pensionsselskaber, siger Dragsted til Ritzau.

Der er ifølge Dragsted dog et stort problem, når han og de øvrige medlemmer af Finansudvalget har set papirerne.

- Det store problem er, at det hele er omfattet af fortrolighed. Altså at jeg ikke kan fortælle nogen om de svar, som jeg måske får, siger han.

Det er den nuværende finansminister, Claus Hjort Frederiksen (V), som har sagt god for at fremlægge samtlige bud på aktierne i Dong til Folketingets Finansudvalg. Det havde forgængeren Corydon altid afvist at gøre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.