Dong præsenterer bragende milliardunderskud

Energigiganten Dong kommer ud af 2012 med et milliardunderskud og en voldsomt stor gæld.

Dong præsenterer bragende milliardunderskud

Den store danske energikoncern Dong kommer ud af 2012 med et underskud på fire milliarder kroner. Det fremgår af et nedslående årsregnskab, som selskabet har offentliggjort onsdag morgen.

- Dong Energys regnskab for 2012 er ikke tilfredsstillende, primært som følge af store tab og hensættelser på vores gasaktiviteter. Vores øvrige forretningsaktiviteter leverer nogenlunde som forventet, udtaler koncernchef Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

Det skandaleramte selskabs gæld steg med 9,9 milliarder kroner i løbet af året og udgjorde skyhøje 33,5 milliarder kroner ved udgangen af 2012.

Det forgangne år har med direktørfyringer, interne undersøgelser af lønforhold og et større frasalg været et særdeles turbulent år for Dong.

For at få vendt den negative udvikling iværksætter selskabets ledelse nu en omfattende handlingsplan, der blandt andet medfører frasalg af ikke kerneaktiviteter og en reduktion af selskabets omkostninger.

Derudover har Dong behov for en kapitalindsprøjtning i størrelsesordenen seks til otte milliarder kroner, oplyser Henrik Poulsen og fastslår, at det fremtidige fokus er på finansiel værdiskabelse.

- Det er fundamentet for, at vi kan fortsætte vores ambitiøse vækststrategi og omstilling til grøn energi, siger koncernchef Henrik Poulsen og tilføjer:

- Derfor vil koncernen fremadrettet have afkastet af den investerede kapital som det mest centrale finansielle mål.

Senest fra 2016 skal afkastet være på mindst 10 procent, lyder det.

Onsdag eftermiddag præsenteres detaljerne i koncernens nye strategi frem mod 2020.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst