København

Dong-salg: Enhedslisten truer med at vælte Corydon

Finansministeren kan i sidste ende få et mistillidsvotum

Salget af DONG kan udløse et mistillidsvotum til finansministeren, advarer Enhedslisten. Foto: Scanpix

Salget af DONG kan udløse et mistillidsvotum til finansministeren, advarer Enhedslisten. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Enhedslisten er i yderste konsekvens parat til kræve finansminister Bjarne Corydons (S) afgang, hvis han ikke vil give sig i det politiske efterspil om statens salg af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs.

Finansordfører Frank Aaen kræver over for såvel Politiken som Jyllands-Posten, at ministeren giver Folketingets Finansudvalg indblik i de modtagne tilbud fra sidste års salg af aktier i det statsejede energiselskab.

- Hvis det er en total afvisning, så er Folketinget virkelig nødt til at være skarpe over for ministeren. Det kan være et mistillidsvotum, ja, siger Frank Aaen til Jyllands-Posten.

Den raslende sabel hæves forud for et samråd i finansudvalget 2. juni, der blev indkaldt som reaktion på, at Corydon fortsat insisterer på, at han ikke kan give udvalget indblik i de konkurrerende tilbud.

Senest har Folketingets Præsidium påtalt ministerens tilbageholdenhed, uden at det har fået Corydon til at skifte standpunkt.

Andre partier vil støtte

Over for Politiken roser både Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, og Venstres finansordfører, Peter Christensen, Enhedslistens udmelding og melder sig klar til at støtte et mistillidsvotum.

Konservatives finansordfører Mike Legarth erklærer derimod, at partiet ikke vil forholde sig til ”Enhedslistens drillerier”.

I en mail til Politiken understreger Bjarne Corydon, at Finansministeriet generelt set ikke kan afvise at give Folketinget indblik i fortrolige oplysninger. Men han fastholder, at der i den konkrete sag er ”særlige og tungtvejende omstændigheder”.

- Det vil simpelthen være at bryde med den fortrolighed, vi har med de parter, der er involveret i processen, og det vil i sidste ende ramme os økonomisk og gøre det dyrere for skatteborgerne i en lignende situation ude i fremtiden, skriver ministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.