Dopingdømt badmintonspiller får kontroversiel VM-plads

Lee Chong Wei får en af Malaysias to VM-billetter, selv om en anden spiller er bedre rangeret end ham.

Selv om han først i sidste uge blev fri af dopingkarantæne, er badmintonspilleren Lee Chong Wei alligevel udtaget til VM i Indonesien til august.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters mandag.

Malaysias badmintonforbund har mandag valgt at udtage Lee Chong Wei på baggrund af hans comeback-kamp i Sudirman Cup søndag.

Efter en spillepause på otte måneder, er Lee Chong Wei ellers helt nede som nummer 46 på verdensranglisten. Da der er tradition for, at de to bedste nationale spillere får de to VM-pladser, er det en kontroversiel afgørelse at tage dopingsynderen med.

Udtagelsen kommer, efter Lee Chong Wei havde fået afslag på sin anmodning om at få et wildcard til VM, som spilles i Indonesiens hovedstad, Jakarta.

Lee Chong Wei, som er blevet 32 år, er nummer 46 på verdensranglisten og udtaget på bekostning af 27-årige Chong Wei Feng, der er nummer 31 i verden.

- Vi tror meget fast på, at han har en større chance for at gøre det godt ved VM, siger Malaysias badmintonforbunds præsident Tengku Tan Sri Mahaheel Tengku Ariff til pressen efter et hastemøde i forbundet.

- Se bare, hvordan han spillede i Sudirman Cup. Han er exceptionel, fortsætter præsidenten.

Ifølge ham er det Chong Wei Fengs alder på 27 år, der taler imod ham.

- Vores system har ændret sig. Vi tror på idéen om at give unge spillere flere muligheder. Chong Wei Feng er en ældre spiller, og han har allerede spillet to VM-turneringer.

Det betyder, at den 22-årige Zulfadli Zulkkiffli, som er 41 på verdensranglisten, kommer med til VM sammen med Lee Chong Wei.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.