Dopingjægere har travlt ved langrends-VM

Den internationale skiunion vil foretage omkring 600 dopingtest ved VM i de nordiske skidiscipliner.

Dopingjægere har travlt ved langrends-VM

Langrendssporten har tidligere været plaget af dopingsager, men når jagten på VM-medaljer torsdag bliver sat i gang i Val di Fiemme, går dopingkontrollanterne også på intens jagt efter forbudt stoffer.

Den internationale skiunion (FIS) varsler således, at man vil foretage omkring 600 dopingtest ved VM i de nordiske skidiscipliner.

Alle deltagere i langrend og nordisk kombineret skal afgive blodprøver, før de skal i konkurrence. Derudover vil der blive taget prøver af mistænkelige udøvere og af alle, der slutter i top-6 i konkurrencerne.

- Det er en omfattende kontrol, og det er en stor investering af FIS. Vi har stor tillid til, at det virker, og at det vil have en forebyggende effekt, siger generalsekretær i FIS, Sarah Lewis, ifølge nyhedsbureauet dpa.

De mest kendte af langrendssportens dopingsager har været ved VM i Lathi i 2001, hvor adskillige finske stjernenavne blev testet positiv. Ligesom tysk-spanieren Johann Muehlegg i 2002 blev frataget tre OL-guldmedaljer, efter at en test viste brug af forbudte stoffer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.