Dopingjægere lancerer ny whistleblower-platform

En ny platform gør det nemmere at lufte sin dopingmistanke, mener testagentur.

Det skal være nemmere at afsløre andre i at bruge doping, mener ITA. (Genrefoto)

Det skal være nemmere at afsløre andre i at bruge doping, mener ITA. (Genrefoto)

KØBENHAVN:Det er nu blevet nemmere at råbe op, hvis man har mistanke om, at nogen bruger ulovlige midler til at forbedre deres præstationer i sportsverdenen.

Det Internationale Testagentur (ITA) har nemlig lanceret en ny whistleblower-platform kaldet "Reveal" (afslør).

- Det giver os ikke kun et væsentligt redskab til at styrke kampen for en ren sport. Det giver også sporten og antidopingarbejdet flere whistleblower-muligheder, siger ITA's generaldirektør, Benjamin Cohen.

ITA blev skabt i 2018 i et samarbejde mellem Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Hos Wada har man allerede en whistleblower-platform kaldet "Speak Up", og det har været en vigtig tilføjelse, mener Wadas direktør for dopingefterforskning, Günter Younger.

- Siden Wada lancerede "Speak Up"-programmet i 2017, har vi modtaget hundredvis af tip fra whistleblowere. Det har hjulpet dopingefterforskningen og været med til at sikre retfærdighed, siger han og tilføjer:

- Wada støtter ITA i udviklingen og lanceringen af "Reveal", og vi opfordrer andre antidopingorganisationer til at gøre det samme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.