Dopingjægere slår alarm: Det sorte marked sælger gift

Et nyt produkt, der kun kan købes i lyssky forretninger, har vist sig at indeholde giftige forbindelser.

Dopingjægere slår alarm: Det sorte marked sælger gift

Et præstationsfremmende stof, der sælges på det sorte marked, har vist sig at være så farligt, at det internationale antidopingagentur Wada nu helt usædvanligt advarer eventuelle dopingsnydere mod at anvende produktet.

Wada har udsendt en erklæring, hvor man gør opmærksom på risikoen ved stoffet, der kun kan købes af lyssky forhandlere, efter at fabrikken, der fremstiller produktet, har valgt at trække det tilbage.

- Wada er blevet gjort opmærksom på, at stoffet GW501516 bliver solgt på det sorte marked og bliver brugt af nogle sportsudøvere.

- Bivirkningerne af de kemiske forbindelser er så alvorlige, at Wada tager det sjældne skridt at advare snydere for at være sikker på, at der er fuld bevidsthed om de mulige helbredsrisici for atleter, der ikke kan stå for fristelsen, lyder det i en erklæring.

Antidopingagenturet tilføjer, at stoffet skulle have været brugt til forskning, men er blevet trukket tilbage, efter at man har opdaget alvorlige giftstoffer i de første undersøgelser.

- Dette stof er ikke - og vil ikke - blive godkendt. Alligevel har stoffet i nogle måneder været tilgængeligt på det sorte marked. Antidoping-myndighederne har allerede set, at det bliver brugt, fordi der har været en række positive prøver, lyder det fra Wada.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.