Dortmund fortsætter stimen: Tæver ærkerivalen 3-0

Schalkes teenage-keeper var ved at blive helt i Ruhr-derbyet, men lukkede tre mål ind i slutfasen.

Borussia Dortmund fortsætter den gode stime i Bundesligaen, hvor holdet nu er oppe på fire sejre i træk.

Den seneste kom i lørdagens prestigefyldte Ruhr-derby mod ærkerivalen Schalke 04. Hjemme på Signal Iduna Park vandt Dortmund med 3-0.

Sejren var fuldt fortjent, men målene lod vente længe på sig i Dortmund.

Først i det 77. minut lykkedes det for hjemmeholdets hurtigløber Pierre Emerick Aubameyang at få bolden i mål til 1-0.

Aubameyang var ellers blandt mange Dortmund-syndere, der havde brændt store chancer på Schalkes yderst velspillende teenage-målmand Timon Wellenruther.

Før pausen brændte Dortmund friløbere både med og uden en målmand i vejen, lige som det gulklædte mandskab også testede holdbarheden på målrammen.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at brænde chancer, indtil Aubameyang fik vristet sig løs og udplaceret Timon Wellenruther.

Men da Dortmund først havde fået hul på bylden, gik det helt galt for Schalke og Wellenruther.

To minutter efter åbningsmålet udbyggede Henrikh Mkhitaryan føringen, og efter 85 minutter blev det 3-0 i en situation, hvor den ellers stærke Timon Wellenruther så mere end almindeligt dum ud.

Den 19-årige målmand var for længe om at sparke bolden op ad banen, og i stedet kom lynhurtige Marco Reus og stjal bolden, som han let kunne sende i det tomme mål til slutresultat 3-0.

Nederlaget til ærkerivalen gør yderst ondt på Schalke, der kæmper om en plads i næste sæsons Champions League. Schalke er aktuelt på femtepladsen, mens Dortmund er nummer ni.

Pierre Emile-Højbjerg fik fuld spilletid for Augsburg, der på udebane tabte til Hertha Berlin med 0-1. Dermed missede Augsburg chancen for at gå forbi Schalke i ligatabellen.

Leon Andreasen spillede en time for Hannover 96, der hjemme måtte nøjes med 1-1 mod bundholdet VfB Stuttgart.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.