Dortmund-komet sætter rekord som yngste CL-spiller

Youssoufa Moukoko er i en alder af 16 år og 18 dage den yngste nogensinde til at spille i Champions League.

Youssoufa Moukoko har spillet i Dortmund siden 2016. (Arkivfoto)

Youssoufa Moukoko har spillet i Dortmund siden 2016. (Arkivfoto)

SANKT PETERSBORG: Youssoufa Moukoko bliver ved med at sætte rekorder.

I slutningen af november blev Dortmund-sensationen dagen efter sin 16 års fødselsdag den yngste nogensinde til at optræde i Tysklands bedste fodboldrække, Bundesligaen.

Tirsdag tog den purunge angriber samme rekord i Champions League. Her kom Moukoko på banen et lille kvarter inde i anden halvleg i Dortmunds sidste gruppekamp mod Zenit.

Dermed er han nu den yngste nogensinde til at betræde grønsværen i den prestigefyldte turnering. Tirsdag var han 16 år og 18 dage gammel.

Den nu tidligere indehaver af rekorden var nigerianske Celestine Babayaro, der helt tilbage i 1994 spillede for Anderlecht i en alder af 16 år og 87 dage.

Youssoufa Moukoko har spillet i Dortmund siden 2016, men først i januar i år begyndte han at træne med førsteholdet.

Først som 16-årig måtte han spille for Dortmund i både Bundesligaen og Champions League, og cheftræner Lucien Favre har altså ikke holdt sig tilbage med at sende den unge komet i aktion, så snart det var muligt.

Dortmund var bagud 0-1, da Moukoko tirsdag kom på banen. 20 minutter senere havde det tyske hold dog fået vendt et truende nederlag til en 2-1-sejr. Dortmunds mål blev scoret af Lukasz Piszczek og Axel Witsel.

Dermed endte tyskerne som tophold i gruppe F med 13 point. Det er tre mere end Lazio på andenpladsen, som tirsdag spillede 2-2 med Club Brugge. Belgierne kunne have taget Lazios plads med en sejr.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.