Dortmund slår Bayern og øger spænding i tysk topstrid

Efter 90 medrivende minutter kunne Borussia Dortmund hente tre point mod Bayern München efter sejr på 1-0.

FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-BAYERN MUNICH Foto: Scanpix/Ina Fassbender

FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-BAYERN MUNICH Foto: Scanpix/Ina Fassbender

Publikum blev budt på en fremragende storkamp, da Borussia Dortmund på hjemmebane nedlagde Bayern München med 1-0.

Pierre-Emerick Aubameyang stod for kampens enlige træffer, som sender Dortmund inden for tre points afstand af mesterholdet, der må se oprykkerne RB Leipzig gå alene i front af Bundesligaen.

Allerede efter godt ti minutters spil gik de gulklædte hjemmefans amok i jubel, da Dortmund tog en tidlig føring.

Den tidligere Bayern München-spiller Mario Götze fandt angriberen Pierre-Emerick Aubameyang, som kastede sig frem og fik snittet det flade indlæg i kassen.

Positiv fodbold fra begge mandskaber gav pænt med chancer i begge ender i en medrivende kamp, som også kunne have budt på et rødt kort før pausen.

Dortmund-forsvareren Marc Bartra ragede et gult kort til sig allerede efter 20 minutters spil, og godt fem minutter senere stoppede han Robert Lewandowski i en kontra ved at hive ham omkuld.

Bayern-spillerne efterspurgte endnu et gult kort til Bartra, som bestemt kunne have været forsvaret, men dommeren undlod at give spanieren marchordre.

Den gode underholdning fortsatte fra starten af anden halvleg.

Efter 30 sekunders spil måtte Manuel Neuer hive en stor redning frem for at forhindre Aubameyang i at fordoble føringen, men efter fem jævnbyrdige minutter satte udeholdet sig på kampen.

Presset mod Dortmund-målet blev intensiveret, en offside-kendelse måtte afværge en udligning, og Xabi Alonso sendte en flot afslutning på undersiden af overliggeren.

Målscorer Aubameyang fik med 20 minutter igen endnu en friløber, men nok en gang stod Manuel Neuer i vejen for en tomålsføring.

Der blev gået til stålet helt til det sidste, hvilket gav nogle gule kort til at slutte kampen på, men flere mål blev det ikke til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.