Danmark

DR-brøler: Falsk nyhed om valg

”Statsministeren har udskrevet valg til den 9. juni”, ifølge fejl-sms fra DR

Statsminister Thorning har udskrevet valg, skrev DR i en nyheds-sms. Men det var en fejl. Foto: Henrik Louis

Statsminister Thorning har udskrevet valg, skrev DR i en nyheds-sms. Men det var en fejl. Foto: Henrik Louis

DANMARK:- En meget beklagelig fejl.

Sådan lyder det fra DR, efter at en kursist ved en fejl kom til at sende en frit opfundet historie ud til danskerne via sms.

Og det var ikke hvilken som helst historie: ”Statsministeren har udskrevet valg til den 9. juni”, stod der i nyheds-sms’en.

Det var i forbindelse med en test af et nyt web-system, at kursisten forfattede den famøse linje, der nåede at blive gengivet og delt på de sociale medier, inden DR hurtigt fik understreget, at ”nyheden” var en and.

- Meget ulykkelig medarbejder

- Der er sket, fordi vi er i gang med at indføre et nyt web-system, forklarer Christian Lindhardt, redaktionschef i DR Nyheder.

- Mange af vores medarbejdere er i gang med at blive uddannet i det nye system, og i den forbindelse er en meget ulykkelig medarbejder ved en fejl kommet til at logge forkert ind.

- Derfor er det, der skulle have været en øvelse, røget ud til danskerne via vores nyheds-sms’er. Det er vi meget kede af, og det beklager vi, og vi har sørget for, at det rent teknisk ikke kan ske igen, understreger Christian Lindhardt.

Sociale medier glødede

Selvom valgrygter er blevet lige så fast en bestanddel af politiske journalisters hverdag som kaffe med mælk, så kom meddelelsen om valg i juni alligevel som en overraskelse, da statsministeren selv befandt sig på tilhørerrækkerne i folketingssalen til en debat om rigsfællesskabet.

Alligevel fik nyheds-sms’en de sociale medier til at gløde i nogle få minutter.

- Normalt er det en redaktør, der afsender en nyheds-sms. Det her er sket i et øvelseslokale, hvor vi har undervisning for folk, der skal lære det nye system at kende, og ved en fejl er han kommet til at logge ind i det forkerte system, siger Christian Lindhardt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.