DR-korrespondent Ole Sippel er død - 72 år

Ole Sippel var en af DR's mest erfarne korrespondenter og en af sin generations store journalister.

Danmark 12. september 2013 14:23 - Opdateret 12. september 2013 14:26

DR-korrespondent Ole Sippel er død - 72 år

Journalist Ole Sippel er død efter længere tids sygdom. Han blev 72 år, oplyser DR. Ole Sippel var en af Danmarks mest erfarne mellemøstkorrespondenter.

I mere end 40 år var Ole Sippel ansat på Danmarks Radio, hvor han første gang satte sine fødder i 1968 som 27-årig.

I sin tid i Danmarks Radio har han haft forskellige stillinger - både som journalist, programchef og korrespondent i Mellemøsten.

Ole Sippel boede og arbejdede i Mellemøsten i over 30 år.

Og det var hans korrespondentarbejde derfra, som han blev mest kendt for, fortæller tv-vært hos DR Nyheder Steffen Gram, der har arbejdet sammen med Ole Sippel i over 30 år.

- Han var også en kontroversiel person med sin kompromisløse dækning af de politiske udviklinger i Mellemøsten, som han fik en del kritik for i løbet af årene, siger Steffen Gram ifølge dr.dk.

Dansk Folkepartis daværende pressechef, Søren Espersen, kritiserede skarpt Ole Sippel i 2003. Han mente, at mellemøstkorrespondenten "missionerede" for de arabiske lande i "helt uanstændigt omfang".

For andre var der imidlertid tale om, at Sippel balancerede billedet ved at give araberne en stemme i debatten. Sådan lød begrundelsen, da han i 2004 modtog Publicistprisen.

Hvor sandheden om Ole Sippels tilhørsforhold i de mellemøstlige konflikter er, må bedømmes andetsteds. Men en ting er sikkert. Ole Sippel vidste, hvad han talte om.

Det er efterhånden 47 år siden, Ole Sippel bandt an med udlandsstoffet på den hedengangne Aarhus-avis Demokraten.

Og lige fra starten var det Mellemøsten, der fangede Sippels interesse. Da han efter to år forlod Demokraten til fordel for det nye fænomen TV-Avisen, kunne han allerede kalde regionen for sit speciale.

Foruden sit virke som korrespondent og journalist var Ole Sippel også chef for TV Avisen fra 1987 til 1994.

I 1994 kaldte Mellemøsten igen på Sippel. Han blev i regionen til 2005, hvor han brød den faste forbindelse med DR. Siden arbejde han med base i italienske Gaeta som freelancer for DR.

- Han var en beundringsværdig journalist og korrespondent, siger Steffen Gram og fortsætter:

- Han var en af sin generations store journalister.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...