DR lukker for tv-program om sindssyge efter drab

Af hensyn til de medvirkende har DR taget program om sindssyge af hjemmeside. Det sker efter drab i Sakskøbing

9. maj 2014 01:21

DR har torsdag valgt at fjerne programmet "Sindssygehospitalet" med Anders Lund Madsen som vært fra sin hjemmeside, skriver Ekstra Bladet.

En af hovedpersonerne er angiveligt identisk med den person, som er sigtet for at have knivdræbt en 69-årig læge på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing onsdag. Han er desuden sigtet for drabsforsøg på to andre personer.

Programmet har tidligere været vist på DR1, men har indtil torsdag været tilgængelig på DR's hjemmeside.

Ekstra Bladet har talt med Ole Rahbek, redaktionschef på DR Aktuelt, der står for programmet.

Over for avisen ønsker Ole Rahbek ikke at forholde sig konkret til oplysningen om, at en af hovedpersonerne nu er sigtet for drab. Han vil dog gerne fortælle, hvorfor de har taget programmet af DR's hjemmeside.

- Nu hvor koblingen mellem de to ting er der, så skal folk ikke have mulighed for at gå ind og spekulere i alt muligt. Derfor er det af hensyn til alle medvirkende, at vi har taget programmet ned, siger Ole Rahbek til Ekstra Bladet.

Det sigtede mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han blev af betjente onsdag aften indlagt på en psykiatrisk afdeling, fordi han var tydeligt syg. Han kunne ikke afhøres.

I det øjeblik han er rask nok til at kunne blive afhørt, skal han fysisk fremstilles for en dommer og her have muligheden for at besvare spørgsmål.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...