DR lukker Underholdningsorkester

Danmarks Radio nedlægger mindst 170 stillinger

DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i en omfattende spareplan, hvor der skal spares 161 millioner kroner årligt. Arkivfoto: Teitur Jonasson, Scanpix

DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i en omfattende spareplan, hvor der skal spares 161 millioner kroner årligt. Arkivfoto: Teitur Jonasson, Scanpix

KØBENHAVN:DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i en omfattende spareplan, hvor der skal spares 161 millioner kroner årligt.

DR’s bestyrelse har netop vedtaget økonomiplan 2015-2018, der skal tilpasse DR til medieforliget.

- Det er en langsigtet plan, der sikrer, at DR også i fremtiden står stærkt som medie- og kulturinstitution med bred opbakning i befolkningen, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Nødvendig for udvikling

Ud over nedlæggelsen af stillinger indbefatter planen, at den betalte frokostpause for DR’s medarbejdere bliver sagt op fra midten af 2017.

Ifølge bestyrelsen vil det øge den effektive arbejdstid i DR og samtidig begrænse antallet af afskedigelser.

DR’s ledelse er dog åben for en drøftelse med de faglige organisationer af eventuelle alternative initiativer, der vil kunne sikre en tilsvarende produktivitetsforøgelse.

- Planen indeholder store besparelser, og der er ingen tvivl om, at den kommende tid vil stille store krav til DR og DR’s medarbejdere, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

- Men det er nødvendigt for at sikre fortsat udvikling af DR og samtidig sørge for, at seerne, lytterne og brugerne i mindst muligt omfang oplever forringelser som følge af den nødvendige økonomiske tilpasning.

Ændringer på tv

Også foran skærmen vil konsekvenserne af økonomiplanen kunne mærkes.

Som en konsekvens af planen vil seerne for eksempel opleve kortere sæsoner for en række af DR1’s programmer. Derudover lukker timenyhederne i dagtimerne på DR2, og i stedet bliver DR2 Morgen og DR2 Dagen omlagt til mere rene nyhedsflader.

Som et led i planen gennemføres en fremadrettet omlægning af det samlede levende musiktilbud til befolkningen fra DR.

Voldsomt skridt

Det indebærer en styrkelse af DR Symfoniorkestret, DR Pigekoret og DR Big Bandet, mens DR Underholdningsorkestret med 42 faste musikere nedlægges pr. 1. januar 2015.

- Det er et voldsomt skridt at lukke DR Underholdningsorkestret, der har eksisteret i 75 år og har spilet en vigtig rolle i dansk musikliv, siger direktøren for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen.

- Men befolkningens brug af medier og kulturtilbud ændrer sig med stor hast i disse år, og derfor skal vi sikre os, at DR har midler til at investere i nyt kvalitetsindhold og nye distributionsformer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.