DR-nedskæring betyder omfattende reduktioner i aktiviteterne

Det vil få store konsekvenser, hvis DR skal spare 773 millioner kroner over de næste fem år, siger DR-formand.

Regeringens spareplan for DR vil betyde "omfattende reduktioner i DR's aktiviteter og væsentlige omprioriteringer", siger DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, i pressemeddelelse.

Spareplanen betyder, at Danmarks Radio skal spare 20 procent over de næste fem år. Det svarer til en samlet reduktion på 773 millioner kroner.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti, der fredag er blevet enige om den økonomiske ramme for et kommende medieforlig.

Spareplanen vil "få konsekvenser i en tid, hvor uafhængig, national journalistik er under pres fra internationale medier baseret på andre hensyn end uafhængig public service", mener bestyrelsesformanden.

Hvordan DR forventer, at de konkrete besparelser skal gennemføres, vil Michael Christiansen endnu ikke sige noget om.

- Den politiske aftale omfatter en økonomisk ramme og en ny model for finansieringen, men DR afventer et medieforlig, før der kan siges noget konkret om, hvordan besparelser skal gennemføres, siger han.

Medieforliget forventes at blive forhandlet på plads i foråret 2018.

Foruden besparelser på 20 procent indebærer aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at licensen fremover skal betales over skatten.

Om det siger DR-formanden:

- DR har, som vi tidligere har givet udtryk for, stor forståelse for denne beslutning. Det er samtidig af største vigtighed, at fremtidige forhandlinger om DR's budgetter sker med respekt for armslængde mellem medier og politikere.

Flere partier i rød blok mener, at besparelsen i DR er for voldsom.

SF's gruppeformand, Jacob Mark, kalder spareplanen for en "nedslagtning af DR", mens De Radikale er klar til at "kæmpe med næb og klør" for at undgå, at spareplanen bliver gennemført.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.