Kultur

DR-radiovært nørder street art og New Yorks boligmarked

Camilla Jane Lea lever af sin viden om musik, men i fritiden er det boligannoncer og serier, hun dyrker.

Camilla Jane Lea er vært på P6 Beat, men når hun ikke er i radioen, følger hun tæt med i boligmarkedet i New York og hænger ud på et galleri i Kødbyen. Foto: Free/Agnete Schlichtkrull/dr.

Camilla Jane Lea er vært på P6 Beat, men når hun ikke er i radioen, følger hun tæt med i boligmarkedet i New York og hænger ud på et galleri i Kødbyen. Foto: Free/Agnete Schlichtkrull/dr.

Når "P6 Beat rocker Koncerthuset" løber af stablen lørdag aften, står Camilla Jane Lea bag mikrofonen for at guide lytterne gennem et seks timer langt live radioshow.

Til hverdag er hun fast vært på DR-kanalen, men når hun ikke har hørebøffer på og deler ud af sin viden om musik, vil hun hellere se serier end at lytte til podcasts, og så følger hun tæt med i boligmarkedet både herhjemme og i New York, selv om hun ikke har planer om at forlade sin lejelejlighed.

Her fortæller hun om sit kulturforbrug:

Hvilken film har senest gjort et stort indtryk på dig?

- Den seneste film, jeg så i biografen, var den nye "Star Wars". Den fylder jo meget i mediebilledet, så jeg er begyndt at følge med og synes også, den var ret underholdende.

- Men den sidste film, jeg så, der virkelig gjorde et indtryk, var den spanske film "Børnehjemmet". Jeg er slet ikke til gyserfilm, og jeg kan slet ikke se dem alene, men nu er jeg flyttet sammen med min kæreste, så jeg så den, mens han var hjemme. Det var om eftermiddagen, for det må endelig ikke være mørkt udenfor. Men den er fantastisk, hvert billede er nærmest et kunstfoto, og det twist, der er i plottet, er genialt.

Hvilke serier streamer du?

- "Game of Thrones" selvfølgelig. Jeg var ikke på den fra starten, men da jeg først begyndte at se den, var jeg fuldstændigt hooked. "Downton Abbey" troede jeg egentlig, var lidt kedelig, men jeg faldt fuldstændigt for den, og så elsker jeg humoren i "Modern Family". Af danske serier er jeg helt vild med "Broen".

- Jeg er vokset op med, at man sad og ventede en uge på et afsnit af "Beverly Hills 90210" og "Twin Peaks", så jeg elsker det her med, at man har tingene til rådighed hele tiden.

Hvilke podcasts lytter du til?

- Det er faktisk meget få, jeg har hørt, men jeg tror, det er, fordi jeg så ofte sidder i et radiostudie og hører både mine egne og mine kollegers programmer, så når jeg slapper af, skal jeg have det visuelle med, også fordi mit arbejde handler så meget om lyd.

- Mit arbejde kræver, at jeg lytter til utrolig meget musik, så når jeg har fri, trænger jeg indimellem også bare til lidt ro i hovedet.

Hvilket program kan få dig til at tænde for fjernsynet?

- Det kan nyhederne, og så synes jeg, at mine kolleger på DR3 er utrolig dygtige og har lavet nogle helt fantastiske ting de senere år som for eksempel programmet om sugardateren og "Prinsesserne fra Blokken" og "Tykke Ida". De rammer nogle ting i samfundet, som jeg ikke vidste, jeg gerne ville se.

- Jeg elsker at se "Spise med Price". Jeg nyder selv at lave mad og går meget op i det, så det er et program, jeg virkelig slapper af til. Og så elsker jeg musikdokumentarer og har lige brugt fire timer på en dokumentar om magasinet Rolling Stone.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Der ligger ikke nogen, for jeg læser ikke bøger, men magasiner og artikler. Jeg følger meget med i skateboarding, og så læser jeg utrolig mange boligannoncer på nettet.

- Jeg ved alt om, hvad der er til salg, og hvad der stiger og falder, og jeg følger med i både boligmarkedet i København og i New York. Jeg ved ikke, hvor det er kommet fra, men jeg har gjort det i seks år.

- Det åndssvage er, at jeg selv bor i en lejelejlighed og slet ikke drømmer om at flytte, jeg synes bare, at ejendomsmarkedet er interessant.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Jeg er meget glad for V1 Gallery, der ligger i Kødbyen på Vesterbro. De formår at blande kunst med street art, som jeg helt naturligt er blevet interesseret i via skateboarding. De kulturer hænger meget sammen. Jeg bor kun ti minutter derfra, så der går jeg ofte hen.

- Og så har jeg en kæreste og nogle gode venner, der går meget op i kunst, og som ofte tager mig med til ting, som jeg slet ikke vidste, jeg ville kunne lide.

Det er sjette gang, "P6 Beat rocker Koncerthuset" finder sted. Programmet, hvor Camilla Jane Lea og Tilde Bang-Hansen er værter, bliver sendt live i radioen fra klokken 18.00 på P6 Beat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst