DR skal være mere tilgængelig for borgere og andre medier

Andre medier skal kunne købe DR's egenproduktioner mod betaling, fremgår det af regeringens medieudspil.

Kulturminister Mette Bock (LA) præsenterede torsdag regeringens udspil til et nyt medieforlig. Og DR var som ventet i centrum for en del af debatten. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) præsenterede torsdag regeringens udspil til et nyt medieforlig. Og DR var som ventet i centrum for en del af debatten. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hvis det står til regeringen, skal DR være mere tilgængelig for både borgerne og andre medier.

Det fremgår af regeringens medieudspil, som kulturminister Mette Bock (LA) præsenterede torsdag.

Alle DR's digitaliserede programarkiver skal for eksempel stilles til rådighed for borgerne inden aftaleperiodens udløb.

- Det skal ske på den mest omkostningseffektive måde - i DR-regi eller i andet regi. Det er en markant forbedring af adgangen til dansk kulturarv, står der i udspillet.

Desuden skal DR stille sine egenproduktioner, som DR ikke selv anvender eller aktuelt planlægger at anvende, til rådighed for andres medieplatforme. Men det skal ske mod betaling.

- Den samlede mediestøtte vil falde, men det betyder ikke, at public service-indholdet bliver ringere eller mindre, siger Bock.

- Vi lægger indholdet derud, hvor det er, borgerne bruger det. Det skal ikke kun kunne findes i det her univers, men sendes ud på de platforme, hvor folk er.

- Det er ikke ligegyldigt, hvilket lejrbål vi samles om. DR skal ikke tænkes som en bred mastodont, der skal leverer indhold til alle hele tiden, siger Bock.

I det hele taget har DR fyldt en del i forbindelse med medieudspillet.

Forud for de kommende forhandlinger har regeringen og Dansk Folkeparti allerede opnået en enighed om, at DR skal spare 20 procent.

Regeringen lægger blandt andet op til, at to af mediets i alt seks tv-kanaler lukkes.

Besparelsen skal indfases i de kommende fem år, så DR ender med at skulle spare sammenlagt 773 millioner kroner.

I 2023 vil det årlige tilskud til DR være lige knap tre milliarder kroner mod de 3,7 milliarder, DR får fra licensindtægter i år.

Selv samme medielicens skal i forbindelse med aftalen afskaffes. DR og andre public service-medier skal i stedet finansieres med en reduktion i personfradraget for alle personer, der er fyldt 18 år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.