DR starter sparerunde med frivillige fratrædelser

DR's medarbejdere har onsdag fået tilbud om at søge frivillige fratrædelse inden 24. september.

Medarbejderne i DR har onsdag eftermiddag fået besked via DR's intranet om, at de kan søge en frivillig fratrædelse.

Der er deadline for at søge den 24. september. Det skriver Journalisten.

Dermed er den store spareplan i DR skudt i gang.

Ifølge medieforliget, der blev vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti i starten af året, skal DR spare 20 procent af budgettet frem til 2023 og samtidig sige farvel til en række tv-kanaler og licens.

Onsdag afslutter DR's bestyrelse et møde, hvor besparelserne har været på dagsordenen.

Formand for Dansk Journalistforbund (DJ) Lars Werge håber, at ledelsen snart kan melde klart ud, hvad spareplanen indeholder.

Det er generelt utrygt at arbejde i mediebranchen i dag, og derfor er det en faktor, som de fleste af DJ’s medlemmer forholder sig til, når de arbejder inden for journalistik og nyheder.

- I forhold til at fastholde beskæftigelse, så vil jeg mene, at ledelsen selvfølgelig skal komme med en spareplan, men de skal også gøre det på en måde, så det ikke bliver fem års besparelser på én gang, siger han til Journalisten.

Hos DR's faglige organisationer lyder opfordringen, at besparelserne foretages hurtigt, så der ikke er usikkerhed om fremtiden i længere tid end højst nødvendigt.

- Vi mener, at vi skal undgå årlige sparerunder. Det kan vi simpelthen ikke holde til, for så går medarbejderne hele tiden og kigger frem mod den næste, siger Stig Paulsen, der er medarbejdervalgt repræsentant i DR's bestyrelse, til Mediawatch.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.