Drabsdømt morfar anker livstidsdom

67-årig mand blev dømt til livsvarigt fængsel. Nu vil han sammen med sin nye forsvarer anke dommen.

Den 67-årige Jørgen Saugsted, der i marts blev idømt fængsel på livstid for drab og drabsforsøg, har valgt at anke byrettens afgørelse til landsretten.

Det oplyser hans nye forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

- Det er en tragisk og forfærdelig forbrydelse, men når man kigger på retspraksis, mener jeg, at andre livstidsdomme er i en meget værre liga end her, siger Mette Grith Stage til Ritzau.

- Det her bør ikke give livstid, mener hun.

Tidligere var det Merethe Stagetorn, der repræsenterede manden, som i byretten blev kendt skyldig i at have dræbt en advokat i fogedretten sidste år.

Den 67-årige følte, at hans datter var blevet uretfærdigt behandlet i forbindelse med en strid mellem hende og den tidligere svigersøn om samvær med parrets treårige søn.

Desuden forsøgte manden at dræbe sin ekssvigersøn. Selv oplyste den nu dømte, at han også ville skyde sig selv, men ikke havde ammunition nok til det.

På optagelser fra retten kunne man se og høre den 67-årige gå roligt rundt med geværet og tale med kontrolleret stemme til den panikslagne tidligere svigersøn, som forsøgte at gemme sig, mens han bad for sit liv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.