Drabsdømt rocker frygter dårlige forhold i fransk celle

Krigsminister er idømt fængsel på livstid, men Frankrig kræver ham også dømt for overfald i Marseilles.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

REVOLVER BILAG 2 Foto: Free/Københavns Politi

Risikoen for umenneskelig behandling i et fængsel i Sydfrankrig er så overhængende, at en dansk drabsdømt rocker protesterer imod at lade sig udlevere.

Frygten bliver luftet af Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansens advokat i et retsmøde tirsdag i Retten på Frederiksberg.

- De overholder ikke de rettigheder, man skal have, siger advokat Berit Ernst. Hun henviser til artikler fra magasinet M!, Information og Berlingske.

Ian Ramm Hansen, der har haft rollen som såkaldt krigsminister, er for tiden varetægtsfængslet i Danmark. Han er idømt fængsel på livstid for drabene på tre unge mænd i en lejlighed.

De blev skudt med revolver og gevær, mens de lå og sov. Gerningsmændene sneg sig ind i lejligheden via et stillads. Ramm Hansen har anket til Østre Landsret.

Men også den franske anklagemyndighed vil have ham straffet. Danskeren deltog i et overfald på en mand og en kvinde i den gamle havn i Marseilles i sommeren 2014, hævdes det.

Manden mistede synet på venstre øje, og derfor er danskeren anklaget for vold. Frankrig ønsker ham udleveret til en straffesag. Et andet medlem af Bandidos er i juni blevet sendt til Frankrig i samme sag.

Tirsdag siger Ian Ramm Hansen, at han og syv andre kammerater var taget til Frankrig for at deltage i en Bandidos-fest. Under en druktur mødte de nogle lokale folk.

- Lige pludselig råber en af mine kammerater "de har taget mit Rolex-ur", siger han.

- Vi løber rundt i gaderne og kommer i klammeri med sigøjnerne, siger rockeren, der bemærker, at han fortsat har et ar i baghovedet, fordi han selv blev slået.

Advokat Berit Ernst bygger sin protest på en afgørelse, som Højesteret traf i foråret. På grund af ringe pladsforhold i rumænske fængsler, skulle tre kvinder og en mand ikke udleveres.

Anklager Søren Harbo er ikke imponeret over de artikler, som advokaten fremlægger.

- Det er grænsende til det useriøse, bemærker han.

Dommeren siger, at han vil træffe afgørelse 15. august.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.