Drabsmand: Skød i nødværge

33-årig mand påberåber sig nødværge - skød for at beskytte sig selv, da han dræbte en 30-årig HA-rocker

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Den 33-årige mand, der i juni sidste år skød og dræbte den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo Axelsen, påberåbte sig nødværg, da retssagen begyndte i Aalborg tirsdag formiddag. Drabsmanden mener derfor ikke, at han skal straffes for at have dræbt rockeren.

Drabet og drabsforsøget fandt sted 9. juni 2014 på Homarksvej i Hobro. Her blev den tiltalte opsøgt af den nu afdøde og dennes kammerat på sin bopæl.

Ifølge tiltalen skød og dræbte han rockeren, mens kammeraten blev alvorligt såret af skud fra et haglgevær. Den dræbte blev ramt i overkroppen, mens den anden blev ramt i ansigtet.

Den 33-årig mand har i retten erkendt manddrab og forsøg på manddrab, men hævder, at han handlede i nødværge.

Anklager Ingrid Munch Hansen har afspillet et videoklip fra gerningsstedet, hvor den dræbte ligger i en pøl af blod på stuegulvet, mens den tiltaltes fjernsyn kører i baggrunden.

Under afspilningen lød der snøften og gråd fra tilhørerrækkerne fra tydeligt påvirkede pårørende til den dræbte rocker.

Nordjyllands Politi anholdte den 33-årige mand senere samme dag, da politiet blev mødt af manden med en Mokai, en alkoholisk læskedrik, i hånden.

Anklager Ingrid Munch Hansen fortæller, at manden havde en promille på 0,42, da han blev anholdt.

Under retssagen er det også kommet frem, at den tiltalte i november 2011 var udsat for vold i sin lejlighed i Hobro, hvor to mænd brød ind i lejligheden.

De tæskede den tiltalte med et baseballbat og tildelte ham flere snit og stik med en kniv og truede med at slå ham ihjel.

De to gerningsmænd blev dømt for overfaldet.

Massivt politiopbud

Sagen om rockerdrabet gik i gang kl. 9. 20-25 rockere og andre sympatisører mødte frem for at følge sagen. Politiet havde forventet, at rockerne ville møde op, og derfor er politiet talstærkt til stede.

Optakten til sagen forløb forholdsvis rolig. Dog opstod der en ophedet diskussion mellem politi og rockere, da en person blev nægtet adgang.

Politiet havde i første omgang spærret adgangen til gården ved retten, men kort før retssagen skulle i gang, blev tilhørerne lukket ind i gården, hvor de blev visiteret, før de fik adgang til retssalen.

Venner til den tiltalte er også til stede i retten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.