Udland

Drabsmistænkt millionær anholdt i Guatemala

Flere ugers flugt er nu slut for den excentriske softwareguru John McAfee. Han mistænkes for drab på nabo.

Drabsmistænkt millionær anholdt i Guatemala

Den amerikanske mangemillionær John McAfee er nu bag lås og slå i den mellemamerikanske stat Guatemala. McAfee er flygtet fra nabolandet Belize, hvor politiet ønsker at afhøre ham i en drabssag.

McAfee, der har skjult sig i tre uger, krydsede grænsen til Guatemala sammen med sin 20-årige kæreste Samantha Vangeas, hvor han vil forsøge at søge asyl.

Tirsdag trådte den 67-årige McAfee offentligt frem i hovedstaden Guatemala City.

Her fortalte han om sin frygt for at blive retsforfulgt og muligvis henrettet af myndighederne i Belize, der antyder, at McAfee er skyldig i drabet på en nabo. McAfee hævder, at han er uskyldig.

Anholdelsen i en af hovedstadens rigmandskvarterer begrunder indenrigsministeren i Guatemala med, at McAfee befinder sig illegalt i landet.

Men han har sikret sig solid juridisk opbakning i form af den tidligere offentlige anklager i Guatemala Telesforo Guerra, der også er onkel til McAfees unge kæreste, i forsøget på at undgå at blive udleveret til nabolandet Belize.

De seneste dage har McAfee desuden været ledsaget af Rocco Castoro, chefredaktør for newyorker-magasinet Vice. Castoro planlægger at lave en dokumentarfilm om sin landsmands farverige liv.

- Guerra skal hjælpe McAfee med at få styr på hele den her forvirrende historie - og den korruption, som har plaget ham i Belize siden april, sagde chefredaktøren efter en middag med de involverede tirsdag.

McAfee har siden foråret omgivet sig med et kobbel af aggressive kamphunde og en mindre hær af sværtbevæbnede livvagter i sin bolig i Belize. Angiveligt af frygt for myndighederne.

- Jeg har behov for at tale ud et sikkert sted. Nu da jeg er her, kan jeg tale åbent, sagde han tirsdag i Guatemala.

I november blev McAfees nabo i Belize, Gregory Viant Faull, fundet dræbt i sit hus af adskillige skud. McAfee hævder, at det lokale politi stod bag drabet og havde forvekslet naboens bolig med sin egen.

To dage senere forsvandt McAfee fra sit hjem og gemte sig i Belize. Landets premierminister opfordrede uden held McAfee til at opgive sin flugt og melde sig selv.

I 2009 fortalte McAfee i et interview med New York Times, at han med undtagelse af fire millioner dollar mistede hele sin formue på 100 millioner dollar under finanskrisen.

Ifølge flere medier har McAfee under sin tid i Belize eksperimenteret med at fremstille et narkotisk stof kendt som "badesalt" på et selvbygget laboratorium.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.