Drabssigtet dømt i fynsk voldssag

Fire mænd dømt for groft overfald. En af mændene er sigtet for drab på værtshuset Havhesten i Odense.

Drabssigtet dømt i fynsk voldssag

En 30-årig mand er torsdag blevet idømt et års fængsel i en sag om grov vold i Odense. Det skriver Fyens.dk.

Den 30-årige sidder i forvejen fængslet i sagen om drabet på den 36-årige Henrik Pedersen på værtshuset Havhesten i Odense den 10. marts 2010.

Henrik Pedersen blev dræbt af skud, da han stod og spillede billard på Havhesten, som siden har skift navn til Drønnerten.

I den aktuelle sag blev den 30-åriges storebror og to andre mænd også dømt for et groft overfald på en yngre mand.

Overfaldet skete den 8. marts på Åsumvej i Odense. Det var blot få dage før, at politiet anholdt den 30-årige og sigtede ham for drab.

Offeret blev slået adskillige gange i hovedet og på kroppen med et baseballbat af aluminium.

Desuden fik han så mange prygl med en 40 centimeter lang rundstok, at stokken knækkede, selv om den var hele fem centimeter tyk.

Voldsmændene brugte derefter den knækkede rundstok til at stikke deres offer forskellige steder på kroppen, og efterfølgende slog de ham med en aluminiumsskovl.

Offeret blev desuden holdt i halsgreb, så han havde svært ved at trække vejret, og blev derefter kastet gennem en rude med hovedet først.

Da voldsmændene stak af fra stedet, rettede de en revolver mod deres gennembankede offer.

Ifølge Fyens.dk var overfaldet en hævn for, at offerets far havde skjult en mand, som på et tidligere tidspunkt havde affyret en pistol i et motionscenter i Skt. Hans Gade i Odense i januar. De dømte brødre er angiveligt venner med ejeren af centret.

Ved torsdagens dom fik den drabssigtedes storebror og en af de andre dømte ligeledes et års fængsel.

Den fjerde dømte havde en uafsonet fængselsstraf på kontoen, og det udløste i alt et år og syv måneders fængsel ved torsdagens dom.

En femte mand blev frifundet i sagen.

/ritzau/