Drabsdømt NFL-stjernes familie sagsøger NFL for milliarder

Aaron Hernandez, der tog sit liv i en celle i april, led af hjernesygdommen CTE. Familien sagsøger nu NFL.

Aaron Hernandez Football Foto: /ritzau/AP/Dominick Reuter/arkiv

Aaron Hernandez Football Foto: /ritzau/AP/Dominick Reuter/arkiv

Den tidligere NFL-stjerne Aaron Hernandez, der var dømt for drab og tog sit eget liv i sin fængselscelle tidligere på året, led af et slemt tilfælde af hjernesygdommen CTE (kronisk traumatisk encefalopati).

Det oplyser den afdøde spillers advokat torsdag i et søgsmål mod verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL. Også Hernandez' tidligere hold, New England Patriots, bliver sagsøgt.

Doktor Ann McKee, der er direktør for CTE Center ved Boston University, siger, at Hernandez' CTE-sygdom var på tredje stadie ud af fire.

Ifølge doktoren kan tredje stadie medføre voldsomme humørsvingninger, depression og andre kognitive lidelser.

- Vi har fået fortalt, at det her er et af de sværeste tilfælde af CTE nogensinde for en i Aarons alder, siger familien Hernandez' advokat, Jose Baez.

Hernandez afsonede en dom på livstid for drabet på Odin Lloyd. Lloyd var kæreste med Hernandez' forlovedes søster.

CTE kan kun diagnosticeres ved en obduktion. For nylig viste et studie, at 110 ud af 111 NFL-spillere led af CTE før deres død.

NFL gik tidligere på året med til at betale en milliard dollar til pensionerede spillere. Spillerne påstod, at NFL holdt faren ved at spille amerikansk fodbold hemmelig.

Hernandez begik selvmord, få timer før at hans tidligere holdkammerater var på besøg i Det Hvide Hus for at fejre deres seneste Super Bowl-sejr.

Han blev 27 år gammel.

I tre sæsoner hos New England Patriots dannede Hernandez sammen med Rob Gronkowski en af de bedste tight end-duoer i NFL's historie.

Efter sin anden sæson blev Hernandez belønnet med en ny kontrakt. Den havde en værdi af 40 millioner dollar - cirka 250 millioner kroner.

Patriots rev dog kontrakten i stykker, mindre end to timer efter at Aaron Hernandez var blevet anholdt og anklaget for drab.

Stjernespilleren blev dømt til livstid i fængsel. Efter hans død blev dommen dog annulleret. Det skete, fordi Hernandez døde, før hans appelmuligheder var ophørt.

Hernandez' advokat nævnte aldrig CTE i stjernens forsvarssag.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.