Drabstiltalt datter jokede om knivangreb mod mor

12 dage før en kvinde døde af næsten 20 knivstik, løj hendes datter om, at moren blev stukket ned.

1. september 2015 16:07 - Opdateret 1. september 2015 16:08

Den 16-årige pige, der er tiltalt for at have stukket sin mor ihjel sidste vinter, løj kort før drabet om, at moren var blevet stukket ned og tæt på at dø.

Det kom frem under anklagemyndighedens afhøring af pigen tirsdag i Retten i Hjørring.

Pigen, der på gerningstidspunktet var 15 år, havde det mest af tirsdagen siddet forstenet, svøbt i en grå hættetrøje ved siden af sin forsvarsadvokat, og hørt den 29-årige iraker, der også er tiltalt i sagen, klandre hende for drabet.

Moren blev fundet død i sin seng 8. oktober sidste år med næsten 20 knivstik på overkroppen. Obduktionen viste, at den 40-årige kvinde havde en høj koncentration af sovemedicin i blodet.

Under afhøringen stillede anklager Karina Skou spørgsmål om en Facebook-samtale, som pigen havde med en ven få dage før drabet. Samtalen fandt sted, mens hun var sammen med den 29-årige medtiltalte.

Her skrev hun til vennen, at både moren og hun selv var blevet stukket ned, og at moren var tæt på at dø.

- Der var en, der fuckede rundt med en kniv. Min mor er blevet ramt i maven. Vi er på hospitalet, og hun er muligvis død, læste Karina Skou op fra politirapporten.

Datteren erkendte at have skrevet det, men sagde, at det bare var en joke, fordi hun ville være i fred for vennen.

På selve drabsdagen ringede den dengang 15-årige pige først til fem forskellige venner, så bestilte hun en taxa til den medtiltalte, og først derefter ringede hun 112.

- Sommeren inden døde der to personer, fordi ambulancen var for langsom. Jeg stolede ikke på dem, så jeg ringede efter hjælp hos mine venner først, forklarede pigen.

Under samtalen med personalet hos 112 siger pigen, at hun giver moren hjertemassage. Tirsdag kom det frem, at det var løgn. Hun befandt sig i husets stueetage, mens moren lå i soveværelset på første sal.

Begge tiltalte nægter sig skyldige i drabet. Den medtiltalte mand står til udvisning, hvis han findes skyldig. Der ventes dom i sagen 10. september.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...