Drabstiltalt dømt for at bestille brand

Retten i Næstved sætter foreløbigt punktum i omfattende sag om brandstiftelse og kreditbedrageri for millioner

Drabstiltalt dømt for at bestille brand

Den 42-årige Bo Madsen fra Næstved er ved Retten i Næstved blevet idømt tre års fængsel for en brandstiftelse i Rødby og for omfattende kreditbedrageri gennem nogle år.

En 37-årig, der var tiltalt i samme sag, Jan Obbekær Hansen, fik et år og seks måneders fængsel for kreditbedrageri, mens en 38-årig medtiltalt blev frifundet.

Branden fandt sted i november 2008 i Rødby på Lolland og forårsagede, at en ejendom blev skadet for halvanden million kroner.

Den 42-årige blev dømt for at have bestilt brandstiftelsen hos en håndlanger for at begå forsikringssvindel.

Hans daværende samlever og forretningspartner, den svindeldømte Henrik Haugberg Madsen, var oprindelig også tiltalt for brandstiftelsen og for kreditsvindlen.

Men han er ude af straffesagen, da han er forsvundet, og hans tidligere samlever Bo Madsen er i dag tiltalt for at have dræbt ham.

Kreditsvindlen foregik gennem firmaer i Korsør og Måløv og gik ud på, at de dømte fik virksomheder til at levere en masse varer og ydelser til indretning og drift af kontorlokaler. Men fakturaerne blev aldrig betalt.

Af det 18 sider lange anklageskrift fremgår det, at der i en lang række tilfælde er leveret alt muligt fra kontorinventar og anlægsarbejde til bolsjer, fjernsyn, mobiltelefoner og annoncer.

Alt i alt drejer det sig om kreditbedrageri for flere millioner kroner i 2005-2006 og igen i 2008-2009. Anklagemyndigheden fik dog ikke held til at få mændene dømt i fuldt omfang.

Bo Madsen ankede byrettens dom og vil forsøge at blive frifundet i landsretten.

Advokaturchef Britt Rønne, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, overvejer efter dommen, om anklagemyndigheden vil gøre et nyt forsøg på at få den frifundne dømt og de to øvrige dømt i fuldt omfang.

/ritzau/