Drabstiltalt: Jeg tænkte kun på, at jeg ville overleve

Manden, der dræbte HA-rocker, siger, at han frygtede for sit liv

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

AALBORG:- Jeg var i en slags krigstilstand. Jeg tænkte kun på, at jeg ville overleve.

Det sagde den tiltalte 33-årige mand tirsdag formiddag under sagen om drabet på den 30-årige Hells Angels-rocker Martin Helbo Axelsen i Hobro i juni sidste år.

Den 33-årige nægtede sig skyldig i manddrab. I retten har han forklaret, at han frygtede for sit liv, fordi han var blevet truet af rockere.

Under afhøringen sagde den tiltalte, at han havde fundet våben frem i sit hus, før han fik besøg af Martin Helbo Axelsen og en 38-årig mand, der forlangte penge af den 33-årige.

Ifølge den tiltalte nægtede han at betale, og det førte til trusler fremsat af HA-rockeren og den 38-årige.

- Nu slår de mig sgu ihjel, tænkte den 33-årige ifølge sin forklaring i retten.

Derfor hentede han et jagtgevær, gik nedenunder igen, hvor han ifølge sit eget udsagn lukkede øjnene, vendte sig rundt og affyrede geværet to gange.

HA-rockeren blev ramt i brystet og ryggen på klos hold, mens den 38-årige, som stod lidt længere væk, blev ramt i kæben og blev hårdt kvæstet.

Flere gange under retsmødet har den 33-årige sagt, at han nægtede at betale penge til terrorister, for han skyldte den ingenting.

Når det overhovedet kom til en konfrontation mellem de to parter, skyldtes det en gammel strid om penge. Den tiltalte forklarede, at han syv år tidligere havde snydt den 38-årige for mange tusinde kroner. Det skyldtes, at den 38-årige havde snydt den tiltaltes venner.

Den tiltalte troede egentlig, at sagen var ude af verden, men han blev overfaldet i sin lejlighed i Hobro i november 2011 af to mænd, som ifølge den 30-årige var medlemmer af Hells Angels-støttegruppen AK81.

De to mænd bankede den tiltalte med et baseballbat og tildelte ham flere snit og stik med en kniv, og de truede med at slå ham ihjel.

De to gerningsmænd blev dømt for overfaldet, og den 33-årige fik halv million kroner i erstatning. Det må HA-rockeren og den 38-årige have vidst, for der kunne ikke være andre grunde til besøget hjemme i Hobro i juni sidste år, mente den tiltalte.

I retten blev der tirsdag blandt andet afspillet et videoklip fra gerningsstedet, hvor den dræbte lå i en pøl af blod på stuegulvet, mens den tiltaltes fjernsyn kørte i baggrunden.

Der er også blevet afspillet en lydfil, hvor man hører den tiltaltes far ringe til politiet og fortæller, at hans søn har skudt og dræbt en mand. I opkaldet siger faren også, at hans søn er blevet truet mange gange af rockere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.