Drabstiltalt ville skyde politimand i brystet

En 27-årig mand nægter sig skyldig i forsætligt drab på betjent, men erkender vold med døden til følge.

Det var ikke meningen, at politiassistent Jesper Jul skulle dø. Det var ikke meningen, at nogen skulle dø.

Sådan lyder essensen i forklaringen fra en 27-årig mand tirsdag ved Retten i Glostrup. Han er tiltalt for at have skudt og dræbt politiassistent Jesper Jul i en indkørsel til politigården i Albertslund 6. december.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at han kunne dø af det. Jeg troede, at jeg skød ham i brystet. Men da han falder om, ser det helt forkert ud, fortæller den 27-årige.

Fra vidneskranken fortæller den unge mand, at han forinden havde tænkt på, at alle politifolk på grund af terrortruslen var iført skudsikre veste. Og derfor regnede han ikke med, at et skud i bryst eller ryg ville være dræbende.

Det er første gang, at han har afgivet en forklaring i retten siden skudepisoden, der kostede hundeføreren Jesper Jul livet.

Aftenen inden nedskydningen havde han stjålet en kaliber 22-pistol af typen Hammerli 2085 i Rødovre Skytteforening. Og det var den pistol, som han havde med til politigården den tidlige decembermorgen.

Den 27-årige fortæller, at han om morgenen efter våbentyveriet var træt og frustreret efter at have tilbragt natten i en park i nærheden af Glostrup Station.

- Jeg bebrejder politiet for denne her situation. Jeg var frustreret over flere forskellige ting, siger den tiltalte.

Frustrationen bundede i, at han ikke havde kunnet få udstedt en tilladelse til at tage sit våben med ud fra skydeklubben - en såkaldt bæretilladelse.

Det er højst usædvanligt ikke anklageren, der afhører den tiltalte. Den 27-årige nærer mistillid til både politi, anklagemyndighed og retsvæsen og vil derfor kun lade sig afhøre af forsvareren.

Ulrik Sjølin Pedersen spørger under afhøringen ind til nogle søgninger på nettet, som den tiltalte har foretaget.

I ugerne op til nedskydningen på Jesper Jul, har den 27-årige blandt andet søgt på "cop killer", "caliber 22 killer" og "skudepisoder". En undersøgelse af mandens computer viser ligeledes, at han har set flere film om seriemordere.

Men det bliver af den tiltalte bortforklaret med en almindelig interesse for politiets opklaringsarbejde.

Under tirsdagens retsmøde viste anklager Dorthe Vejsig en video fra et overvågningskamera. Videoen viste, hvordan gerningsmanden opsøgte Jesper Jul ved hans patruljebil.

Fra få meters afstand blev der skudt, og Jesper Jul faldt til jorden omgående. Han blev erklæret død på Rigshospitalet dagen efter.

Den tiltalte er villig til at tilstå vold med døden til følge. Men i og med det - ifølge ham selv - ikke var meningen at dræbe Jesper Jul, så vil han ikke erkende tiltalen for forsætligt drab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.