Aalborg

Drama: Hansen reddet ved Vejgaard Torv

Hankat stak af fra dyrlægebesøg, og katteinspektør måtte rykke ud

Ingelise Svanborg blev genforenet med Hansen efter to timers nervepirrende adskillelse. Foto: Pia Bisgaard

Ingelise Svanborg blev genforenet med Hansen efter to timers nervepirrende adskillelse. Foto: Pia Bisgaard

AALBORG:Et rutinemæssigt besøg hos Katdoktoren på Vejgaard Torv udviklede sig torsdag til et nervepirrende drama for Ingelise Svanborg fra Glentevej. Hendes otte måneder gamle hankat med det gode danske navn Hansen benyttede lejligheden og en lånt, defekt transportkasse til at stikke af på den korte tur fra parkeringspladsen bag klinikken til indgangsdøren. I løbet af nul komma niks befandt Hansen sig fem-seks meter oppe i et af de høje træer, og ingen søde ord fra den i stigende grad ulykkelige ejerinde kunne genetablere kattens jordforbindelse.

- Vi kunne slet ikke snakke den ned. Den var simpelthen for skræmt af trafikken og de mange mennesker, der er i området, fortæller dyrlæge Pia Bisgaard fra Katdoktor.
Heller ikke Søren Sørensen fra P. P. Tekstil på torvet kunne hjælpe - hans stige var for kort.
Efter halvanden time så damerne ingen anden udvej end at hidkalde katteinspektør Christian Poulsen fra Kattens Værn på Struervej. Hans medbragte stige var noget længere men kunne alligevel ikke nå op til Hansen, der formentlig på grund af den øgede aktivitet på jorden søgte længere og længere op i træet.
Men Christian Poulsen viste sig som en handlingens mand. Han kravlede op af stigen og videre ud i træets grene, bevæbnet med en fejlfri transportkasse. Traditionen tro fik det dog blot Hansen til at trække sig yderligere uden for rækkevidde og ud på stadig tyndere grene, og Christian Poulsen måtte opgive at få katten i kassen.
Efter to timers ophold i det høje lykkedes det endelig katteinspektøren at få fingrene i Hansen, som herefter blev transporteret ned, stramt rullet ind i inspektørens vest.
- Vi var noget bekymrede for at grenene skulle knække, fortæller Pia Bisgaard.
Både kat og ejer var efterfølgende lidt smårystede, og de blev begge i klinikken i en lille times tid for at samle sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.