Drama i Dallas er slut - politiet har ikke fundet bomber

En snigskytte er død, og fem betjente er dræbt under demonstration mod politivold i by i Texas.

Ritzau
Sticker on Governor's Mansion pillar at Castile protest in Minnesota Foto: Reuters/Eric Miller
Udland 8. juli 2016 13:53

Et skuddrama i Dallas, Texas, er slut. Politiet kunne fredag fortælle, at en snigskytte, der havde forskanset sig i et parkeringshus, er død, og bombeeksperter har ikke fundet nogen bomber eller sprængstoffer i byens midte.

Mindst to snigskytter dræbte fem betjente og sårede seks, og en civil borger meldes også såret.

Tre personer, der mistænkes for at have været sammen med snigskytten fra parkeringshuset, er anholdt. Den ene er en kvinde.

Der er tale om den mest dødelige episode for amerikansk politi siden terrorangrebet på USA 11. september 2001.

Skyderiet opstod torsdag aften midt under en demonstration i Dallas mod politivold. Anledningen var politiets nedskydning af to sorte mænd tidligere på ugen i Louisiana og Minnesota.

- Der var sorte, hvide, latinoer, alle slags. Det var en blandet gruppe her, der protesterede. Og det her kom lige ud af det blå, fortæller et øjenvidne til nyhedsbureauet AFP.

Lokale medier skriver, at det indtil da havde været en meget fredelig demonstration.

Politiet, der kalder det en terrorhandling, har ikke noget sikkert overblik over, hvor mange snigskytter der åbnede ild. Men det drejede sig om mindst to. De begyndte tilsyneladende at skyde fra flere etager over gadeniveau, og ifølge politiet var formålet at bringe betjentene i et baghold.

Politiet oplyste tidligere på natten, at en snigskytte var anholdt.

Den anden snigskytte blev omringet i et parkeringshus, hvorfra han sporadisk affyrede skud. Han blev senere meldt dræbt, og ifølge en række medier fordi han havde begået selvmord.

- Han har fortalt vores forhandlere, at enden er nær, og at han vil skade og dræbe flere af os, altså politifolk, fortalte Dallas' politichef, David Brown, tidligere på natten.

En kvinde, som havde opholdt sig i samme område af garagen, er anholdt sammen med to andre, der havde camouflagetøj pakket ned i et bagagerum på en Mercedes, rapporterer en række medier.

Der forlyder ikke noget om, hvad der skulle være snigskytternes motiv til at dræbe.

Demonstranter har fortalt til avisen Dallas Morning Star, at en af angriberne var en hvid mand.

Torsdag aften var der demonstrationer mange steder i USA efter fremkomsten af to videoer, som meget direkte bevidner omstændighederne, da to sorte mænd i henholdsvis Louisiana og Minnesota tirsdag og onsdag blev skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...