Dramatisk redningsaktion ved Skagen

Både fisker og redningsmand faldt i bølgerne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den svenske fiskekutter stødte på grund søndag morgen, og det førte til en dramatisk redningsaktion. Foto: Christian Jensen

SKAGEN:En svensk fiskekutter gik søndag morgen på grund i Kattegat lidt syd for fyret i Skagen - kun ca. 20 meter ud for kysten.

På grund af bølgerne og det dårlige vejr udviklede redningsaktionen sig dramatisk, og både to fiskere og en mand fra redningsstationen faldt i vandet.

Den ene fisker kom selv i land, mens en helikopter fik reddet de to andre mænd op.

Søværnets Operative Kommando fik ved 06.30-tiden søndag besked om, at den svenske kutter var stødt på grund ved Skagen.

I første omgang blev en båd fra redningsstationen i Skagen sendt ud til den strandede fiskekutter, som var ved at vælte og tog vand ind.

- Det udviklede sig meget dramatisk, fortæller vagthavende officer hos Søværnets Operative Kommando.

Et af de to besætningsmedlemmer på kutteren var faldet i vandet, da kutteren gik på grund, og han var blevet skyllet ind på stranden, men var i god behold.

Men pludselig faldt både en redningsmand og det andet besætningsmedlem i vandet.

Redningsmanden i vandet fik fat i svenskeren og bragte dem begge op på den krængende fiskekutter.

En redningshelikopter fra Flyvestation Aalborg blev tilkaldt, og den fik reddet begge mænd op fra kutteren omkring kl. 09.30.

Den ene af de svenske fiskere blev bragt til Aalborg Universitetshospital, da han havde fået skrammer og var meget afkølet.

Det andet besætningsmedlem fra den svenske kutter skal afhøres af politiet om grundstødningen.

Søværnets Operative Kommando roser redningsfolkene fra Skagen for deres indsats, ikke mindst at det lykkedes for dem at få trukket fiskeren i vandet op på kutteren igen.