Dramatisk ridetur: Heste sad fast i mudder

To ryttere så deres heste synke langt ned i mudder i skov - den ene hest sad i mudder til halsen

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

GL. SKØRPING: En ganske almindelig ridetur udviklede sig mandag eftermiddag dramatisk for to kvinder ved Gl. Skørping.

De to ryttere var kommet på afveje og ville skyde genvej gennem en skov, da deres heste pludselig begyndte at synke ned i mudder, fortæller indsatsleder Karsten Mouritsen fra Beredskabet i Rebild Kommune.

- De var kommet ind i et område, hvor der tidligere har været gravet tørv. Man kunne ikke se, at det var farligt at gå i området. De to kvinder havde selv forsøgt at få hestene op af mudderet, men de sank bare længere ned. Da vi kom, sad den ene hest i mudder til halsen, og den anden hest havde mudder op til kroppen, siger Karsten Mouritsen.

Trukket fri af Unimog

Beredskabets medarbejdere kravlede på knæene ud i mudderet og fik seler omkring de to heste, som derefter blev trukket op af en Unimog.

- Jeg tror, at hestene var gået til, hvis vi ikke var kommet derud, siger indsatslederen, der sammen med de to ryttere og resten af medarbejderne fra beredskabet kunne ånde lettet op, da de forkomne hestene igen fik fast grund under hovene.

- Rytterne var selvfølgelig bange og vi synes alle, at det var ret dramatisk, så vi var alle glade, da det var overstået, siger Karsten Mouritsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.