Færdselsforseelser

Drastrup har fartrekord

Bilisterne kører stærkt i Drastrup. Faktisk så stærkt at byen har rekord i antallet af fartsyndere. Det oplyser P4 Nordjylland.

Fire klip i kørekortet til nordjyder med speedertung fod omkring Sindal, hvor politiet have kørt fotovognen ud lørdag formiddag.
Arkivfoto: Martin Damgård.

Fire klip i kørekortet til nordjyder med speedertung fod omkring Sindal, hvor politiet have kørt fotovognen ud lørdag formiddag. Arkivfoto: Martin Damgård.

Ifølge politiets fartmålinger kører 12 procent af alle biler, der kører forbi politiets fotobiler, for stærkt. Til sammenligning er tallet i Nordjylland generelt 7 procent. Onsdag aften døde to unge piger i en trafikulykke i byen. Og Drastrup er et de store indsatsområder i forhold til fartsyndere, fortæller leder af politiets automastiske fartkontrol, Gorm Jespersen til P4 Nordjylland. Fotovognen har i år indtil nu registreret 720 biler for at køre for stærkt i Drastrup. Der er blevet uddelt 40 klip i kørekortet, og fartkontrollen har resulteret i 14 betingede frakendelser af kørekortet. Det er især om eftermiddagen og aftenen, at der er mange fartsyndere i området.