Drenge har hænderne skruet rigtigt på

Byggeriet af et madpakkehus på fælleden i Sjørring er en ideel opgave for seks praktisk-orienterede drenge på 8.-9. årgang i Sjørring.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Koncentration og samarbejde er to af de vigtige egenskaber, som Danni Hørup (bagerst) og Nikolaj Hoelgaard har brug for ved arbejdet med byggeri at et madpakkehus. Foto: Klaus Madsen

Vi skal også lige have målt op dernede. Danni Hørup tager styringen af byggeriet, idet han selvsikkert kravler rundt på tagryggen af det næsten-færdige madpakkehus ved den idylliske sø på Sjørring Fælled. På en stige på hver side af træhuset balancerer Claus Madsen og Nikolaj Hoelgaard, idet de skiftevis lægger tagplankerne på plads og påhæfter dem ved hjælp af en elektrisk skruemaskine. - Nu slukker jeg altså den telefon, siger Danni, da han endnu engang bliver forstyrret af en ringetone. Danni, Claus og Nikolaj går sammen med tre andre drenge i 8.-9. årgang i jobklassen på Sjørring Skole. Det betyder, at det sædvanlige skoleskema er erstattet af praktiske opgaver - dog med en del teoretisk indhold. - Så snart der er noget, vi kan putte matematik eller dansk ind i, så gør vi det, siger klasselærer Niels Knudsen. Jobklassen er et populært alternativ til den almindelige undervisning for elever, der har svært ved de boglige fag. Dygtige håndværkere - De her drenge bliver nogle dygtige håndværkere. Det ville være synd, hvis de blev tabt i uddannelsessystemet, mener Niels Knudsen, der også kan fortælle, at der er venteliste til jobklassen. Man skal være en gæv dreng for at komme i betragtning. Niels Knudsen oplyser, at klassen - der også tæller Søren Fuglsang, Thomas Teil og Peter Bak Serup - begyndte projektet omkring madpakkehuset med at hente materialer og tegninger hos Thy Savværk. I ugens løb er der så arbejdet videre med justering af måltegningerne, opstilling af søjler, spær, sider og spær. - Det har været sjovt. Det er bedre end at sidde i klassen, siger Claus Madsen. - Her kommer man ud og bruger sine hænder, supplerer Danni Hørup. Da Thisted Dagblad kommer forbi, har drengene travlt. De håber at være færdige inden der er gået to timer, for de er blevet lovet grillkylling klokken 12.25 fredag. Madpakkehuset er opført i samarbejde med Sjørring Håndværker- og Borgerforening, og drengene er tydeligvis stolte over resultatet: - Det ser godt ud. Jeg kan godt forstå, at de vil have lavet det i det materiale. Men det er svært at arbejde med, fordi det er så råt. Man kan ikke bruge vinkel til finjustering, siger Danni. I fremtiden går Danni efter at komme på landbrugsskole, Claus vil være mekaniker og Nikolaj vil være pædagog.