EMNER

Drenge spillede bold med knoglerester

Det gik anderledes for sig, da der i 50'erne blevet fundet knogler, beretter kirketjenerens søn

De middelalderskeletter, der er fundet i forbindelse med den igangværende udgravning, sendes til undersøgelse i København. For 60 år siden var de måske endt i kirkens fyr.

De middelalderskeletter, der er fundet i forbindelse med den igangværende udgravning, sendes til undersøgelse i København. For 60 år siden var de måske endt i kirkens fyr.

Den omhu, hvormed arkæologer i dag optager de jordiske rester af middelalderens aalborgensere, er meget forskellig fra den behandling, skeletrester fundet i samme område blev udsat for for 50-60 år siden. - Det var sjovt at læse om gravene ved Vor Frue Kirke og om den pæne behandling, skeletterne får. Sådan har det ikke altid været, fortæller Jes Reiner Pedersen, Halvrimmen. Det sker med henvisning til omtalen af den igangværende arkæologiske udgravning af middelaldergrave ved Vor Frue Kirke. Gennem 32 år var hans far Reiner Pedersen, af mange kendt som "Tom", kirketjener ved selvsamme kirke. Fra han var dreng og frem til farens pensionering i 1976, gik Jes Reiner Pedersen sin far til hånde i forbindelse med kirkejobbet. Naboklage Han blev derfor involveret, da en beboer i Niels Ebbesens Gade en dag i 50'erne ringede og klagede over, at "ungerne render og spiller bold med deres oldeforældres knogler". Knoglerne var kommet frem i lyset i forbindelse med nedgravning af vekselstrømskabler i området. - Så min far og jeg cyklede fra Degnelodden, hvor vi boede, ind til udgravningen og fjernede benene, også dem, der stak ud af jorden, beretter Jes Reiner Pedersen, der kan oplyse, at der også var kranier iblandt knoglerne. Far og søn brændte de indsamlede knogler i kirkens fyr.