Drengedrøm tæt på at blive til virkelighed

17-årig skoleelev fra Hjørring er blevet udtaget til det danske U18-landshold i fodbold.

Tobias Ørtoft skiftede barndommens baner i Hjørring ud med en karriere i AaB. Det har nu ført til en udtagelse til det danske U18-landshold. Foto:

Tobias Ørtoft skiftede barndommens baner i Hjørring ud med en karriere i AaB. Det har nu ført til en udtagelse til det danske U18-landshold. Foto:

Lige siden han begyndte at gå til fodbold som tre-årig har han drømt om at trække den danske landsholdstrøje over hovedet. Nu er drengedrømmen tæt på at blive til virkelighed for 17-årige Tobias Ørtoft fra Hjørring. Den unge handelsskoleelev er netop blevet udtaget til det danske U18-landsholds bruttotrup, der består af 26 håbefulde fodboldtalenter fra hele landet. Fra mandag 6. oktober og to dage frem samler U18-landstræner Per Andersen de 26 spillere i Vildbjerg, og efter samlingen skærer han truppen ned til de 18 spillere, som sidst i oktober tager til Frankrig for at spille en fire nationers-turnering mod Frankrig, Serbien og Irland. - Og det vil jeg selvfølgelig gerne med til. Det er jo en-hver lille drengs drøm at kunne trække landsholdstrøjen over hovedet, siger en glad og stolt Tobias Ørtoft. Han startede sin fodboldkarriere i Hjørring IF, men som drengespiller fik den nordjyske storklub AaB øje på ham. - Deres talentspejder kontaktede mine forældre for at høre, om jeg kunne komme til AaB og spille. I første omgang sagde de nej, men et halvt år efter fik jeg lov, og jeg har aldrig fortrudt, at jeg skiftede, fortæller Tobias Ørtoft. I dag spiller han i midterforsvaret på de danske mestres U19-ligahold, som i øvrigt trænes af en anden hjørringenser, Jacob "Figo" Larsen. Han nåede selv at blive professionel i AaB, før en skade satte en alt for tidlig stopper for hans karriere. - Han har udviklet mig meget - både som fodboldspiller og som person i det hele taget, siger Tobias Ørtoft om sin træner. Som juniorspiller oplevede han at blive kåret til "Årets Spiller" i AaB's juniorafdeling. I 2007 flyttede han ind på AaB College, hvor han opnåede at blive kåret til "Årets Sportsnavn", før han atter flyttede hjem til Hjørring. - Jeg har på den måde fået bedre tid til lektier, og jeg vil gerne gøre min skolegang ordentlig færdig, før jeg satser fuldt ud på fodbolden, siger Tobias Ørtoft, som har helt klare ambitioner med sin fodbold. - Jeg vil gerne spille SAS Liga-fodbold for AaB og få lov til at spille på de store stadions. Jeg håber, jeg får en professionel karriere, hvor jeg kan leve af at spille fodbold. Og nu, hvor jeg er så tæt på en plads på U18-landsholdet, så tør jeg også begynde at drømme om det rigtige landshold. Men jeg ved, at jeg skal kæmpe hårdt for det og hele tiden yde det bedste, for ellers bliver jeg bare overhalet. Der er jo mange andre, der drømmer om det samme som mig, siger Tobias Ørtoft, som nyder den opmærksomhed, der følger med præstationerne på fodboldbanerne. - Det er sjovt at komme så meget i fokus. Og det er da også lidt sejt, når mange af mine venner ser op til mig. Det er rart at vide, at folk kan lide at se på det, jeg kan som fodboldspiller.