Kultur

Drengedrømme uden grænser: Mød Danmarks nye popkometer

Duoen Barselona består af to teenagere, men selvom de er unge, er drømmene store.

Popduoen Barselona består af Rasmus Theodor (til venstre) og Rud Aslak (til højre). Foto: Free/Sophus Wolf

Popduoen Barselona består af Rasmus Theodor (til venstre) og Rud Aslak (til højre). Foto: Free/Sophus Wolf

To unge fyre møder hinanden på efterskolen, og sød musik opstår. Helt bogstaveligt talt.

Siden 18-årige Rasmus Theodor og 17-årige Rud Aslak, som er drengene bag popduoen Barselona, mødte hinanden på Ollerup Musikefterskole, har de taget musikalske syvmileskridt, og scenerne er bare vokset.

De har spillet på Roskildes Rising-scene og været på turné med The Minds of 99. Lige nu arbejder de på en ny ep, der kommer til foråret, hvor de også drager på turné rundt i landet.

Lær dem bedre at kende her:

Hvem er I?

- Vi er Barselona. Et dansksproget pop-duo-projekt, siger Rud Aslak og Rasmus Theodor fortsætter:

- Vi er et resultat af et efterskoleår, og derfra har vi lavet musik og har haft det sjovt med det i halvandet år. Vi har udgivet en ep og tre mixtapes, og så har vi spillet en masse koncerter. Ud over det har vi et liveband, så på scenen har vi tre mere med, som også har gået på Ollerup efterskole.

- I Barselona-regi er jeg i høj grad instrumentalist, og så er vi begge producere. Rud er typisk den, der skriver lyrik. Vi har begge spillet musik i mange år og har en tilgang, hvor vi har lært os selv at spille en masse instrumenter, og på den måde er vi meget frie i at kunne gøre det meste selv, siger Rasmus Theodor.

Hvad skal man kende jer for?

- Vi håber, at folk tænker, at det er dem, der leverer de sygeste livekoncerter i Danmark og har den mest sindssyge energi, fortæller 17-årige Rud Aslak.

- I starten kørte vi meget på det kitschede og den helt skraldede lyd – delvist som et bevidst valg, men også fordi vi ikke havde midler eller kunnen til andet end det, siger Rasmus Theodor med et grin og tilføjer:

- Vi har skabt et tekstunivers omkring charterrejser, sol og sommer. Noget, vi stadig holder fast ved, fordi vi hedder Barselona.

Hvad drømmer I om?

- Jeg har altid drømt om at kunne leve af at spille musik. Og det gør jeg egentlig stadig. Men nu er det tættere på, end det har været før, så det er ret syret. Så vi skal blive ved med at sætte vores mål højere, fortæller Rud Aslak.

- Der er mange delmål, men det ultimative mål er at blive ved med at gøre det her, og at det bliver ved med at være fedt, siger Rasmus Theodor.

- Lige nu tror jeg ikke, vi tør sætte nogle begrænsninger for, hvad vi vil eller kan opnå. Men det handler også om, hvordan man opnår det. Hvis man skubber for meget på, kan det også være, det ikke sker på den fedeste måde, siger han.

Hvordan skiller I jer ud?

- Der findes rigtig mange gymnasieband på vores alder, som prøver at skrive lidt selv. Men vi fandt ret hurtigt ud af, at vi ikke gad være kendt som et gymnasie- eller efterskoleband. Det var ikke planen at spille til gymnasiefester, fortæller Rud Aslak.

- Det kræver selvfølgelig en god portion held, timing og en niche. Og at man kan noget særligt. For man kan ikke skille sig ud, hvis hvad man gør det samme som alle andre. Vi har også været meget opsøgende over for lyttere og medier - og prøvet at tvinge det ned i halsen på folk, griner Rasmus Theodor.

- Og så har vi et særligt univers: Læn jer tilbage, smæk fødderne op, nyd rejsen, nu skal I på charter.

Hvornår har I sidst været på dybt vand?

- Da vi skulle varme op for Minds of 99 på deres turné, var vi meget bange for, hvordan folk ville tage imod os. Indtil da havde vi kun spillet koncerter, hvor vi til dels var hovednavn, så der kom folk, fordi de kendte til os og vores sange, fortæller Rasmus Theodor og fortsætter:

- Pludselig stod vi foran et publikum, der potentielt bare kunne tænke: "Hvornår skrider I, vi vil bare høre Minds of 99". Så vi sørgede for at øve ekstra meget, så vi kunne sælge på lyden, frem for at de kendte sangene. Og vi var meget ydmyge.

- Men det var rigtig godt, vi gjorde det. Vi har haft så meget medvind, og det blev faktisk for meget. Det var godt, at vi skulle kæmpe og yde igen. Vi spillede 100 gange bedre på deres turné end på vores egen, afslører Rud Aslak.

Hvem vil I gerne lære noget af?

- Snoop Dogg, siger drengene i kor uden tøven.

- Og det er ikke engang en joke, siger Rasmus Theodor og uddyber:

- Med hans nummer "Sensual Seduction" fik jeg en poprevival. Det var en ny lyd med strømlinet lækker pop, der er mainstream, men som samtidig oser af pimp og sex i stemmen.

- Vi kan kombinere noget af det Snoop Dogg gør med noget af det Citybois gør. Og så stjæle lidt fra alle verdener, supplerer Rud Aslak.

Barselona skyder deres forårsturné i gang den 28. marts i Lille Vega i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst