Drengene er vilde med deres chauffør

Gitte Kragh fra Hundborg transporterer hver dag nogle børn fra Thy til en specialskole på Mors, men tjansen er meget mere end et arbejde

Lone Lærke Krog
Gitte Kragh kører hver dag en flok drenge til og fra Erslevskolen på Mors. Nogle af børnene går ikke på skolen mere, men hun henter dem alligevel, hvis de skal med på en udflugt eller til et arrangement.
Hillerslev 18. december 2011 09:30

- Vil I sidde ved bordet eller vil I hellere sidde og snakke lidt selv? Gitte Kragh har æbleskiver i ovnen, bordet er dækket med service og cola - og kaffen er ved at være klar, men drengene tager det helt roligt, trisser hjemmevante omkring, driller Gittes to døtre (Kamilla og Mathilde), kæler med hunden Trunte eller småsludrer lidt ved køkkenbordet. Fire af drengene har Gitte hentet i taxa-bussen fra Erslevskolen på Mors, mens tre andre er samlet op i Thisted på vejen. De sidstnævnte er tidligere elever - og skal naturligvis også med, når Gitte inviterer til julehygge hjemme på Mosevej 10 i Hundborg. Gitte har i cirka fire år haft opgaven med at transportere børn fra Thy til specialskoler på Mors. Umulige unger - Det var alle de umulige unger, der skulle have bank tre gange om dagen, driller Gitte. I første omgang til Lindegårdsskolen og Solbjergskolen - men nu er det Erslevskolen. Den første hentes klokken lidt over syv i Ræhr - det er Kenneth, som Gitte sommetider må ringe og vække - det fortæller hun med et glimt i øjet. Derefter går turen til Hillerslev, Nors, Thisted og Sjørring - og videre til Mors. De mange kilometers samvær har givet et tæt og fortroligt forhold mellem drengene og Gitte. Snakker meget - Du snakker så meget, så man ikke kan sove, driller Kenneth Mouritzen, da æbleskiverne er i gang med at blive fortæret. 13-årige Nikolai Balle klør Gitte på ryggen og læner sit hoved mod hendes arm. Han er en af dem, der har prøvet at overnatte hjemme hos Gitte et par gange, andre kun en enkelt gang. - Folk forstår ikke, når jeg siger, at jeg skal over at hente "mine" drenge, men det kalder jeg dem altså, griner Gitte.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...