Dressurryttere kan godt nøjes med bronze

Briterne og tyskerne er ude af rækkevidde for dressurlandsholdet, der håber at gentage bronzen fra Beijing.

Dressurryttere kan godt nøjes med bronze

Individuelt har de danske dressurryttere ikke noget at skulle have sagt ved OL. Men i holdkonkurrencen er det slet ikke umuligt, at Danmark kan forsvare bronzemedaljerne fra OL i Beijing.

Det mener prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der også var med for fire år siden, hvor ridekonkurrencerne blev afholdt i Hongkong.

Hun afskriver dog på forhånd guld eller sølv. Dertil er Storbritannien og Tyskland alt for stærke.

- De er i særklasse for øjeblikket. Men vi vil meget gerne hjem med en bronzemedalje. For mig at se er det Holland, Sverige og USA, vi skal kæmpe med, siger prinsessen.

Hun mener, at forudsætningerne for et godt resultat er til stede igen.

- Vi var et utroligt homogent hold i Hongkong, og det er vi også denne gang. Vi har ikke én hest, der skal trække de andre op, men det kræver også, at vi alle præsterer på et godt niveau, siger hun.

Anne van Olst er med ved OL for femte gang. Hun skulle have redet på hesten Taikoen, men den kom galt af sted i forberedelserne, og derfor er hun tilbage på Clearwater, som hun også red på for fire år siden.

Og det er ikke nødvendigvis en dårlig substitut, mener hun

- Clearwater er i bedre form end nogensinde før. Han har i de seneste fire stævner scoret højere, end han har gjort tidligere. Så det er en god og fornuftig beslutning, siger van Olst.

Hun mener også, at det er hollænderne, svenskerne eller amerikanerne, der bliver de største rivaler til den bronzemedalje, hun selvfølgelig håber på.

- Men det vil heller ikke være nogen skam at blive nummer fire og fem. Det er så gode ekvipager, der er med her, at det er dagsformen, der bliver afgørende, siger hun.

Anne van Olst skal på banen som den allerførste af de danske ryttere klokken 12 dansk tid torsdag. Senere på dagen skal også Anna Kasprzak i aktion.

Først fredag bliver det prinsesse Nathalies tur. Samme dag skal Lisbeth Sejrskilde, der kun deltager i den individuelle konkurrence, også i aktion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.