Drevsholt maler Grand Prix' historie

Niels Drevsholt har fejret store triumfer i Dansk Melodi Grand Prix. Nu er han tilbage. Ikke som komponist, men som maler. Sammen med hustruen, den russiskfødte Luiza Drevsholt, laver han pop art

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ganske vist, selv om det står skrevet i glemmebogen, men PH har altså også været med i et Melodi Grand Prix. Det er dog 45 år siden.

Niels Drevsholt har fem gange deltaget i det danske Melodi Grand Prix. Ikke som sanger, men som komponist. Nu er det snart Grand Prix-tid igen herhjemme, og Drevsholt er Grand Prix-klar. Ikke med musik, men med malerier. Torsdag 4. februar er der fernisering på en udstilling med pop-art-malerier af Niels og Luiza Drevsholt på Utzon Center i Aalborg, og her udstiller parret 20 malerier med personer og øjeblikke fra Melodi Grand Prix'ets historie. Man kan for eksempel møde en ældre herre med hornbriller og cigaret i munden. Det er Poul Henningsen (PH), som de fleste kender på grund af lamperne. Men man har også kunne opleve ham i Melodi Grand Prix sammenhæng. PH skrev teksten til ”For din skyld,” der vandt det danske Grand Prix i 1965 med Jazz-sangerinden Birgit Brüel. - Jeg havde i mange år drømt om at lave et pop art projekt, men jeg havde ikke kunnet løfte det alene. For tre år siden gik Luiza og jeg i gang, og nu er vi et team, der komponerer, producerer og fremfører det enkelte værk – akkurat som når man laver en popsang,” siger Niels Drevsholt: - Der er tale om en blanding af pop art og realisme. Malerierne baserer sig på fotomateriale, avis-udklip, pladecovers med mere, og de har alle tekst og logoer som grafiske elementer, siger han. Niels Drevsholt karriere i Melodi Grand Prix startede i 1983. Han var forfatter og komponist på sangen ”Gir Du Et Knus”, som opnår en 2. plads efter Grys ”Kloden Drejer”. Året efter er han med igen, men så får han arbejde på et reklamebureau, og popsangene lægges på hylden indtil 2002, da han deltager med sangen ”Sommerregn,” der bliver sunget af sønnen Lasse og en kammerat. Og i 2006 vinder han med sangen ”Twist of Love,” der bliver sunget af Sidsel Ben Semmane i Gigantium i Aalborg. Udstillingen starter 4. februar. To dage efter der Melodi Grand Prix i Gigantium, og udstillingen vises indtil 14. februar. 1983 – "Gi’r du et knus" (Snapshot) 1984 – "A la Carte" (Snapshot) 2002 – "Sommerregn" (Luna Park) 2004 – "Mest når det er regn" (Petsi Tvørfoss) 2006 – "Twist of Love" (Sidsel Ben Semmane)