Drøm om dansk EM-drama i Gigantium

Aalborg byder ind på kvindernes slutrunde i håndbold i 2010, og byens borgmester Henning G. Jensen lufter tanken om 8.500 tilskuerpladser

Tæt besat i Gigantium, håndbold på højt plan - måske med Lærke Møller i fokus. Det kan blive en realitet, hvis Aalborg bliver en af værtsbyerne for EM i kvindehåndbold i 2010. Foto: Lars Pauli.

Tæt besat i Gigantium, håndbold på højt plan - måske med Lærke Møller i fokus. Det kan blive en realitet, hvis Aalborg bliver en af værtsbyerne for EM i kvindehåndbold i 2010. Foto: Lars Pauli.

AALBORG:Når der i 2010 skal holdes Europamesterskab i håndbold for kvinder i Danmark og Norge, drømmer Aalborgs borgmester, Hening G. Jensen, om, at de danske kvinder skal spille i Gigantium. Aalborg har lagt billet ind på at blive en af de to danske værtsbyer, og i den forbindelse lufter borgmesteren tanken om, at der kan skabes plads til 8.500 tilskuere i Gigantium. - Ved at vende banen, og ved at opstille nogle andre tribuner, så er det en mulighed. Og mig bekendt, så er det kun Herning, som kan matche et tilskuertal på 8.500, siger Henning G. Jensen. - Vi går naturligvis efter at få den gruppe, det danske hold er med i, men intet er afgjort endnu, pointerer borgmesteren. Godt for byen Han siger, at man fra Aalborgs side er meget interesseret i at få del i arrangementet, og derfor er man også villige til at investere det nødvendige beløb. - Det er godt for byen at få et sådant arrangement. - Damehåndbolden har været inde i lidt af en bølgedal, men er nu på vej igen. Og forhåbentlig kommer også vores egen klub, Aalborg DH, nu på sporet igen. Et sådant EM-arrangement kunne være med til at give begge dele et løft. Henning G. Jensen vil ikke ud med tal på, hvad man fra Aalborgs side vil investere for at komme i betragtning. - Vi ved godt, hvad vi skal sætte af, hvis vi kommer i betragtning, men da alt endnu er på et planlæggende stade, så er der ingen grund til at sætte tal på. - Men vi er på mærkerne, for det vil være en rigtig, fin begivenhed at få til Aalborg, siger borgmesteren. Per Bertelsen, næstformand i Dansk Håndbold Forbund og med i organisationskomitéen for EM-arrangementet siger, at der senest i slutningen af februar vil komme en afgørelse i sagen. - Det kan ske tidligere, men vi satser på at aflevere en indstilling til bestyrelsen i weekenden 21.-22. februar, siger Per Bertelsen. Fire byer med Han ønsker ikke at komme nærmere ind på ansøgerfeltet, men der kan komme op til fire danske byer med i EM-arrangementet. - Det kan der, da vi skal huse to indledende puljer, en mellemrunde og desuden er det fastlagt, at Danmark skal stå for finalearrangementet, siger Per Bertelsen. Det sidste indebærer dels to semifinaler, bronzekamp samt finaleopgøret, plus placeringskampe for de mellemrunde-deltagere, som ikke når til semifinalerne. Så går den aalborgensiske drøm op i den fuldendte oplevelse, så er det en EM-finalekamp, med dansk deltagelse, der sluttes af med i Gigantium, for øjnene af 8.500 tilskuere, og en millionskare foran tv-skærmene.